РДК та легіон «Свобода Росії» зайшли у Бєлгородську область більш як на 40 кілометрів углиб

РДК та легіон «Свобода Росії» зайшли у Бєлгородську область більш як на 40 кілометрів углиб

Фото
Укрінформ
Російський добровольчий корпус та легіон "Свобода Росії" зайшли у Бєлгородську область РФ на 42 км углиб, найактивніша фаза їхніх дій позаду, однак операція ще триває.

Про це на брифінгу, який пройшов неподалік від кордону на півночі України, повідомив командир РДК Денис White Rex, передає кореспондент Укрінформу.

За його словами, деякі населені пункти Бєлгородської області добровольчі формування контролювали добу - стільки тривала активна фаза операції, яка в іншому форматі триває досі.

"У черговий раз, коли ми пересікаємо кордон РФ, ми бачимо, що військово-політичне керівництво не готове до такого. Вони багато розповідали, що укріпляють лінію (кордону - ред.), витрачають мільярди - зуби дракона, пости, якесь там суперспостереження. Коли доходить до справи, все це сиплеться. Чим потужніше ми заходимо, тим більше часу їм потрібно для прийняття рішень", - сказав він.

Водночас командир РДК наголосив, що поки його формування не має ресурсів, аби зайняти та повноцінно контролювати певні російські території, однак цього разу вони мають трофеї - бронетехніку та зброю, а також вдалося знищити певну кількість техніки на території РФ.

Легіон "Свобода России" та РДК / Фото: В'ячеслав Мадієвський, Укрінформ

Він зауважив, що кожний перетин російського кордону вважає успіхом.

"Бо це територія ворога, тимчасово окупована територія нашої Батьківщини. Ми хочемо показати, що влада тирана не безмежна, що їй можна протистояти", - сказав Денис.

Читайте також: Українська розвідка повністю володіє інформацією про події в Бєлгородській області РФ – Юсов

Щодо фото американської техніки, яку начебто підбили російські військові, намагаючись знищити сили РДК і легіону "Свобода Росії", то командир закликав не вірити російській пропаганді.

"Як свого часу сказав Володимир Путін, в будь-якому воєнторзі можна придбати військову техніку будь-якого роду. Другий момент: є американська техніка, яку вдалося дістати росіянам у боях, наприклад, під Бахмутом", - сказав Денис.

За його інформацією, у добровольчих формувань, які зайшли цього тижня до Бєлгородської області, втрат у ході бойових зіткнень немає.

Як повідомлялося, цього тижня у російському Бєлгороді пролунали вибухи. За інформацією російських Телеграм-каналів, зокрема, було пошкоджено будівлю ФСБ. Згодом у соціальних мережах з'явилися заяви "Російського добровольчого корпусу" і легіону "Свобода Росії" про визволення деяких населених пунктів і захід їхніх сил у містечко Грайворон у Бєлгородській області.

Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк заявив, що Україна не причетна до подій у Бєлгородській області.

Читайте також: Вивезені ядерні боєприпаси з «Бєлгород 22» не повернули на місце зберігання - розвідка

У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України зазначили, що легіон "Свобода Росії" та "РДК" розпочали операцію зі звільнення Росії від режиму Путіна з метою створення певної смуги безпеки для захисту українського цивільного населення.

Українська розвідка також дізналася, що РФ терміново проводить евакуацію сховища ядерних боєприпасів “Бєлгород 22”, що розташоване у Бєлгородській області Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-