Пентагон: надання Україні F-16 є частиною довгострокових зобов’язань у сфері оборони

Пентагон: надання Україні F-16 є частиною довгострокових зобов’язань у сфері оборони

Укрінформ
Міністерство оборони США уточнило, що з огляду на термін підготовки українських пілотів на винищувачах F-16, розгортання інфраструктури та інших компонентів, забезпечення України цими літаками є частиною довгострокових зобов’язань.

Про це заявив у вівторок під час брифінгу в Пентагоні речник Міноборони США генерал Патрік Райдер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«F-16 для України є довгостроковими зобов'язаннями перед Україною. Ці F-16 не будуть актуальні для майбутнього контрнаступу», - зауважив представник оборонного відомства США.

Він також підтвердив, що навчання українських пілотів відбуватимуться за межами України в Європі, і наразі деталі цього плану опрацьовуються.

Читайте також: США посилять стримування Росії в Чорноморському регіоні - Пентагон

«Ми продовжуємо співпрацювати з нашими міжнародними партнерами на цьому фронті»,- зазначив Райдер, додавши, що додаткові деталі будуть відомі вже ближчим часом.

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати вважають пріоритетним завданням забезпечити Україну літаками F-16, це почне реалізовуватися у взаємодії із союзниками та партнерами вже у найближчі місяці. Тим часом, у польському уряді підтвердили інформацію про початок навчання у Польщі українських пілотів на літаках F-16.

Фото: Ezra Acayan/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-