Шмигаль після чергового обстрілу ЗАЕС - Україна працює над тим, щоб змусити Росію залишити станцію

Шмигаль після чергового обстрілу ЗАЕС - Україна працює над тим, щоб змусити Росію залишити станцію

Укрінформ
Україна працює з усіма партнерами, щоб змусити Росію піти із Запорізької АЕС та зробити навколо станції демілітаризовану зону.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав на засіданні уряду, передає Укрінформ.

«Величезною загрозою продовжує залишатися окупація нашої Запорізької атомної електростанції. Російські терористи продовжують обстріли інфраструктури навколо станції. Через це ЗАЕС уже всьоме була знеструмлена. Зараз «Укренерго» відновило живлення станції, але колосальні ризики залишаються. Працюємо з усіма партнерами, аби змусити Росію піти із ЗАЕС та зробити навколо станції демілітаризовану зону», - сказав Шмигаль.

За його словами, інший фокус роботи уряду – економічна стійкість. Цього року наша країна вже отримала 17 млрд дол допомоги від міжнародних партнерів. У квітні Індекс очікувань ділової активності вперше за півтора року перевищив рівноважний рівень. Це говорить про більш-менш позитивні очікування підприємців — наскільки це можливо в умовах повномасштабної війни, вважає прем'єр.

Читайте також: Уряд виділяє 588 мільйонів бюджетам семи областей на проєкти з відновлення - Шмигаль

Як повідомлялося, внаслідок обстрілу в ніч на 22 травня відключилася остання високовольтна лінія передач Дніпровська 750кВ, з якої живилася Запорізька АЕС. Вже всьоме з початку окупації російськими терористами української станції ЗАЕС перейшла в режим блекауту.

ЗАЕС, найбільша атомна станція в Європі, з 4 березня 2022 року захоплена російськими військовими, відтоді на майданчику станції загарбники розміщують військову техніку та боєприпаси, обстрілюють прилеглу територію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-