В Україні відзначають День морської піхоти

В Україні відзначають День морської піхоти

Укрінформ
В Україні 23 травня відзначається професійне свято військовослужбовців морської піхоти Військово-Морських сил ЗСУ.

Президент Володимир Зеленський привітав морських піхотинців і подякував за виконання складних завдань, повідомляє Укрінформ.

"Підготовлені до дій на суші, з моря та з повітря українські морські піхотинці успішно виконують складні завдання. Мотивовані, сильні, відважні. Ворог потужно відчуває міць наших воїнів. Дякую, що бороните рідну землю!" - підкреслив глава держави.

Президент також вшанував пам'ять героїв, які віддали життя заради майбутнього Української держави.

"Слава морській піхоті України! Слава Україні!" - додав Зеленський.

Він також поділився фото українських бійців, знятими в моменти виконання бойових завдань.

Головнокомандувач Збройних сил України генерал-лейтенант Валерій Залужний також привітав морських піхотинців з професійним святом. Про це йдеться у дописі головнокомандувача ЗСУ в Телеграмі.

Залужний подякував українським морпіхам за професійність, стійкість та витривалість.

“Ви мужньо бороните нашу державу від російських окупантів, виконуючи найскладніші завдання на землі, на морі та у повітрі”, - підкреслив головнокомандувач і додав: “Вірні завжди!”.

Міністр оборони Олексій Резніков привітав військових української морської піхоти з професійним святом та подякував їм за службу. Про це міністр написав у Твіттері.

"Сьогодні Україна вшановує своїх відважних морських піхотинців. На морі, суші та узбережжі вони борються за нашу свободу. Дякуємо за вашу службу. Завжди вірний!" – написав Резніков.

Читайте також: Зеленський поїхав на фронт привітати морських піхотинців

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук звернувся до військових з нагоди свята.

«Я щиро вітаю наших захисників і захисниць, які мужньо та героїчно боронять Україну від російських загарбників, щодня виборюють мир на нашій землі й наближають нашу Перемогу», - зазначив спікер українського парламенту у вітанні, оприлюдненому на його сторінці в Фейсбуці.

Він висловив слова вдячності кожній та кожному, хто демонструє професійну майстерність, сміливість і відданість, за вірність українському народові й присязі.

«Сьогодні ми також схиляємо голови перед кожним, хто віддав життя в ім’я України. Вічна слава, вічна пам’ять і вічна шана героям, які загинули у боротьбі з ворогом», - додав Стефанчук.

Як повідомлялося, День морської піхоти - професійне свято військовослужбовців морської піхоти Військово-морських сил Збройних сил України. Було започатковане 2014 року і у 2014-2017 роках відзначалося 16 листопада. Згодом дата святкування 23 травня була встановлена від 2018 року Указом Президента України № 145/2018 “Про День морської піхоти України”.

Фото: Зеленський/Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-