У Повітряних силах розповіли, як партнери можуть передати Україні F-16

У Повітряних силах розповіли, як партнери можуть передати Україні F-16

Єдині новини
Укрінформ
Україна отримає від міжнародних партнерів на першому етапі кілька десятків літаків F-16.

Про це сказав речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону “Єдині новини”, передає кореспондент Укрінформу.

“Щодо кількості, безумовно, ніхто не буде передавати поштучно ті літаки. Літаки будуть передаватися підрозділами. А ці підрозділи - це щонайменше ескадрилья. В нашому варіанті це зараз 12+ літаків. У західних партнерів ескадрильї більше, там мають до 18 літаків. Таким чином - кілька десятків літаків може бути передано Україні спочатку для вирішення поточних завдань”, - зазначив Ігнат.

Водночас він вказав, що питання з приводу отриманої Україною кількості озброєння і техніки дуже чутливі.

“Дуже чутливі питання стосовно кількості озброєння, техніки... Думаю, що можна говорити про умовні цифри. Тому що для кого ми цю інформацію будемо говорити? Для ворога? Чи для себе? Тому треба розуміти, що саме кількість засобів озброєння, самої техніки не буде так широко зараз оприлюднюватися”, - сказав Ігнат.

Він нагадав, як упродовж тривалого часу Україна говорила про те, чому їй необхідні літаки F-16 і що це дасть державі у воєнний та мирний час.

“Відбулося те, про що ми з вами говорили неодноразово. І дійсно, це історичне рішення про передачу F-16 стане поштовхом на шляху до нашої перемоги. Сподіваюся, це станеться якнайшвидше”, - зазначив Ігнат.

За його словами, насамперед цей літак «дозволить захистити нас всередині країни, нашу державу, а також зробити те, що зараз дуже потрібно — відігнати подалі російські літаки від наших кордонів, які обстрілюють нас керованими авіабомбами».

Також він додав, що наявність літаків F-16 дозволить Україні “навести порядок на морі й найголовніше — допомогти нашим сухопутним угруповання, нашим силам оборони деокупувати наші території”.

“Це ті ключові речі, для чого потрібен нам літак. Наявна номенклатура озброєння F-16 дозволяє впоратися із цими всіма задачами, які я перерахував”, - підкреслив речник Повітряних сил.

Читайте також: Зеленський виступив перед лідерами G7 та подякував за ППО для України

Як повідомляв Укрінформ, Президент США Джо Байден запевнив лідерів «Групи семи», що Сполучені Штати підтримають зусилля з підготовки українських пілотів на літаках західного зразку, включно з F-16.

За інформацією західних ЗМІ, раніше в американській адміністрації дали зрозуміти європейським союзникам, що США не перешкоджатимуть їм у постачанні винищувачів F-16 в Україну.

Президент Володимир Зеленський привітав рішення США підтримати міжнародну коаліцію винищувачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-