Ворог підтягує у Бахмут повітряно-десантні й мотострілецькі підрозділи - Череватий

Ворог підтягує у Бахмут повітряно-десантні й мотострілецькі підрозділи - Череватий

Єдині новини
Укрінформ
Упродовж минулої доби на Бахмутському напрямку відбулося 17 боєзіткнень із російськими окупаційними військами. Сили оборони знищили 92 та поранили 156 загарбників.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, передає кореспондент Укрінформу.

"За минулу добу на Бахмутському напрямку відбулося 17 боєзіткнень, у яких ворог втратив 92 окупантів, 156 зазнали поранень. Також було підбито 2 ворожі машини піхоти, 5 гармат, 1 самохідну установку "Гвоздика", 5 БПЛА і знищено 13 складів боєприпасів", - розповів Череватий.

Він підкреслив, що Бахмут залишається головною пріоритетною ціллю для агресора. Ворог туди, крім угруповання "Вагнер", підтягує повітряно-десантні й мотострілецькі підрозділи, продовжує накривати щільним вогнем наші позиції. Лише за цю добу російські загарбники 414 разів накривали позиції українських Сил оборони ствольною і реактивною артилерією.

Читайте також: У передмісті Бахмута темпи просування ЗСУ дещо знизились – Маляр

Відповідаючи на питання, чому російська пропаганда активно розганяє інформацію про захоплення Бахмута, Череватий зазначив, що для ворога важливо розганяти цю інформаційну хвилю, бо він так і не зміг за 9,5 місяців захопити районний центр, а втрати поніс просто колосальні. "На фоні цього їм потрібно покласти хоч якийсь трофей", - зауважив він..

За словами речника Східного угруповання військ ЗСУ, українські підрозділи стоять у південно-західній частині Бахмута, обороняють її та не дають ворогу захопити наші позиції.

Читайте також: На Бахмутському напрямку бої тривають за кожен метр території – Сирський

Як повідомляв Укрінформ, на за даними британської розвідки, за останні чотири дні Росія перекинула декілька батальйонів для посилення Бахмутського напрямку.

Фото: Ліберов Констянтин

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-