Міноборони провело перше засідання Комітету з питань стратегічного планування

Міноборони провело перше засідання Комітету з питань стратегічного планування

Укрінформ
У Міністерстві оборони провели перше засідання Комітету з питань стратегічного планування, на якому розглянули питання автоматизації процесів збору і обробки розвідувальних відомостей та управління силами розвідки з урахуванням стандартів НАТО.

Про це повідомили у Міноборони, передає Укрінформ.

«Перше засідання Комітету з питань стратегічного планування дає старт реалізації практичної фази діяльності комітетів як одного із ключових напрямів запровадження в оборонному відомстві процедур та практик держав-членів НАТО у сфері спільного урядування. За результатами спільних напрацювань членів Комітету спроможності воєнної розвідки будуть посилені», – заявив перший заступник міністра оборони генерал-лейтенант Олександр Павлюк.

Як зазначається, під час засідання були розглянуті питання автоматизації процесів збору і обробки розвідувальних відомостей та управління силами і засобами розвідки з урахуванням принципів і стандартів НАТО. У пріоритеті розвитку розвідувальних спроможностей у рамках реалізації п’ятої Стратегічної цілі Стратегічного оборонного бюлетеня України – оперативність здійснення процедур і циклів процесу розвідувальної оцінки оперативної обстановки, планування та управління силами і засобами розвідки угруповань військ і сил.

У засіданні взяли участь заступники міністра оборони, керівники підрозділів апарату оборонного відомства, визначений керівний склад Збройних сил України та Адміністрації Державної спеціальної служби транспорту.

Читайте також: Міжнародні партнери вже надали $16 мільйонів на розмінування в Україні - Павлюк

Як повідомлялося, Комітет з питань стратегічного планування в системі Міноборони є постійно діючим консультативним органом, який створений з метою надання підтримки керівництву Міноборони у прийнятті обґрунтованих, узгоджених та прозорих рішень з найбільш складних питань стратегічного планування діяльності, інституційного розвитку сил оборони шляхом спрямування реалізації Стратегічного оборонного бюлетеня України, організації планування та координації діяльності державних органів під час підготовки та здійснення силами оборони збройного захисту держави, виконання заходів Плану оборони України.

Фото: Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-