В Офісі Президента заявляють, що ефективність «Patriot» стала великим геополітичним ударом по Росії

В Офісі Президента заявляють, що ефективність «Patriot» стала великим геополітичним ударом по Росії

Укрінформ
Росія не може визнати провал ракетної атаки на Київ з використанням «Кинджалів», бо ефективність «Patriot» стала великим геополітичним ударом по ній.

Про це написала радниця з комунікацій керівника Офісу Президента Дарія Зарівна у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Чому росія не може визнати провал ракетної атаки на Київ з використанням «Кинджалів»? Ефективність «Patriot» стала великим геополітичним ударом по росії", - зазначила Зарівна.

Вона додала, що, з одного боку, західний ЗРК помножив на нуль медійний міф про неможливість збити «Кинджал», який так довго вибудовувала Росія. За її словами, ворог підживлював цей міф ударами по Києву в перші місяці широкомасштабного вторгнення, коли в нас не було західних ЗРК, і це будо потрібно йому для підвищення свого впливу в автократичній системі координат і для протистояння із Заходом.

"Але тепер західна зброя виявилася ефективнішою. Повітряні сили на ЗРК «Patriot» довели, що «Кинджал» не можна називати гіперзвуковою ракетою. Це виявилося черговою брехнею росіян і продемонструвало нікчемну відсталість їх ВПК від західного. Це серйозний удар, який бачать інші автократії", - зазначила радниця.

Читайте також: Здатність української ППО збивати «Кинджали» стала для Росії несподіванкою - британська розвідка

Саме тому, підкреслила вона, росіяни після однієї невдалої спроби вразити «Patriot» здійснили ще одну, більш масштабну, але теж невдалу. Втім вони, за словами Зарівної, зараз змушені запускати фейки про знищення ЗРК.

Вона не виключила, що росіяни спробують вдарити ще раз, бо зазнали геополітичного ляпаса і пропаганда їх не врятує, але чергова «вундервафля» вже нікого не вразить.

Як повідомляв Укрінформ, вночі 16 травня російські війська атакували Україну 25 ракетами різних типів, серед яких були й "Кинджали". Всі ворожі цілі були знищені силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних сил ЗСУ.

У Міноборони росії 16 травня заявили, що нібито "високоточним ударом гіперзвуковим ракетним комплексом "Кинджал" у місті Київ уражено зенітний ракетний комплекс "Patriot" виробництва США".

Натомість речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат заявив, що зенітно-ракетний комплекс "Patriot" неможливо знищити одним ударом, навіть якщо це ракета "Кинджал".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-