ОВА повинні врегулювати питання роботи камер відеоспостереження під час ракетних атак – Ігнат

ОВА повинні врегулювати питання роботи камер відеоспостереження під час ракетних атак – Ігнат

Укрінформ
Військові адміністрації повинні врегулювати питання роботи камер відеоспостереження, аби ворог не міг в режимі онлайн бачити роботу української системи ППО та наслідки ракетних атак.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«В нашій ситуації, коли в країні є воєнний стан, думаю, що буде зроблено певні корективи з військовими адміністраціями, коли є робота ППО, коли є загроза того, що буде витік інформації, думаю, що органи військової адміністрації підкорегують, щоб синхронізовано якось не давати ворогу можливості в режимі онлайн спостерігати за бойовою роботою наших систем ППО», - зазначив Ігнат, додавши, що вуличні камери відеоспостереження працюють в усьому світі і Україна не є виключенням.

Він закликав громадян бути більш відповідальними, дбати про свою безпеку і не виставляти відео ракетних атак, де ворог може бачити роботу українських систем ППО.

Разом з тим, речник наголосив на необхідності працювати не лише з державними, а й з комерційними установами в цьому питанні.

«Із камерами щодо онлайн, треба не лише з державними інституціями працювати, тому що камери сьогодні є і на комерційних структурах, на заправках, на різних закладах. Треба теж з цим попрацювати», - вважає він.

Читайте також: Київ має серйозну систему ППО, яка дозволила ліквідувати всі шість «Кинджалів» - Ігнат

Як повідомляв Укрінформ, близько 03:30 16 травня російські окупанти атакували Україну з північного, південного та східного напрямків 18 ракетами різних типів повітряного, морського та наземного базування. Усі 18 ракет знищені силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних сил ЗС України. Зокрема, противник атакував ударними дронами типу "Shahed-136/131", а також проводив повітряну розвідку трьома безпілотниками оперативно-тактичного рівня – "Орлан-10", “SuperCum”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-