Держдеп прокоментував готовність низки країн навчати українських пілотів

Держдеп прокоментував готовність низки країн навчати українських пілотів

Укрінформ
Державний департамент США вважає важливим навчання українських військових за кордоном, включно з наміром окремих країн забезпечити підготовку пілотів ЗСУ на західних літаках.

З відповідною заявою виступив  заступник речника зовнішньополітичного відомства США Ведант Пател, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Це важливий процес, пов’язаний із тим, що альянс, низка країн, надає важливу оборонну допомогу нашим українським партнерам», - так представник зовнішньополітичного відомства прокоментував запитання про оголошення прем'єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком програми підготовки українських пілотів.

Пател підкреслив, що Сполучені Штати й інші країни «єдині у колективній меті робити все можливе, аби Україна мала спроможності для самооборони, захисту своєї територіальної цілісності й суверенітету». У цьому зв’язку, за його словами, певні країни активізують свої зусилля, діляться системами та проводять навчання.

Читайте також: Президент анонсував важливі рішення у питанні авіаційної коаліції для України

«Ми з нетерпінням чекаємо поглиблення наших партнерських відносин, щоб робити це та теж відігравати свою роль», - зазначив Пател.

Як повідомляв Укрінформ, Франція та кілька інших країн Європи висловили готовість уже найближчим часом розпочати навчання українських військових пілотів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-