На Херсонщині ЗСУ щодня знищують до семи легкомоторних катерів ворога - Гуменюк

На Херсонщині ЗСУ щодня знищують до семи легкомоторних катерів ворога - Гуменюк

Єдині новини
Укрінформ
На тимчасово захопленій території Херсонської області ЗСУ щоденно знищують до семи легкомоторних катерів та човнів ворога.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомила керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк, передає кореспондент Укрінформу.

Відео: телемарафон «Єдині новини»

"Протягом кількох тижнів вони (загарбники - ред.) проводили подворові обходи, збирали ці катери. Це пов’язано саме з тим, що наша контрбатарейна робота досить результативна. Фактично кожного дня ми знищуємо від 5 до 7 легкомоторних катерів, човнів, з яких вони намагаються зімітувати свій річковий флот. Але ці катери потрібні для того, щоб маневрувати між островами, ...вони намагаються обійти свої ж заміновані площі", - зазначила Гуменюк.

Читайте також: У Криму автошляхи на виїзд із півострова перевантажені, нерухомість втрачає ціну – Гуменюк

За її словами, російські війська, мінуючи узбережжя, не очікували, що вода так підніметься, і їм доведеться знову туди повертатися, а тепер це можливо лише тільки по воді. "Вони намагаються вишукувати надводний спосіб", - сказала Гуменюк.

Водночас за її словами, місцеві мешканці пошкоджують своє майно, аби воно не дісталось ворогу.

"Місцеві мешканці дуже винахідливі і реагують на це дуже швидко. Вони навмисно шкодять свої човни, щоб вони не були у пригоді окупантам. Якщо їм (окупантам – ред.) і знадобляться човни, то лише для того, щоб перепливти на правий берег і здатися в полон", - заявила речниця.

Читайте також: Загарбники на Херсонщині панікують в очікуванні контрнаступу ЗСУ – Гуменюк

Крім того, Гуменюк розповіла, що за допомогою безпілотників ворог останнім часом намагається тероризувати не тільки прибережну зону, а й населені пункти, розташовані вглиб території. Вона закликала громадян не нехтувати сигналами повітряної тривоги.

Як повідомляв Укрінформ, українська розвідка не фіксує виводу російських військ із тимчасово захоплених районів Херсонської та Запорізької областей, загарбники зосередили там 152 тисячі особового складу і готуються до оборони.

Фото: armyinform

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-