За проєктом «Армія дронів» укомплектували бійців ще восьми ударних рот БпЛА

За проєктом «Армія дронів» укомплектували бійців ще восьми ударних рот БпЛА

Укрінформ
Міністерство цифрової трансформації спільно з партнерами укомплектували необхідним обладнанням вісім нових ударних рот БпЛА.

Про це повідомив віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Вісім нових ударних рот БпЛА готові до бою – передали їм пікапи, ударні коптери та FPV-дрони. Важливо, що всі дрони - українського виробництва. Продовжуємо прибирати блокери для розвитку українських компаній. Буде ще багато змін. Щоб в Україні щомісяця виробляли тисячі дронів, які просто зараз потрібні Силам оборони», - зазначив міністр.

Федоров нагадав, що створення ударних рот – це безпрецедентний і своєчасний крок. Адже три ударні роти, які укомплектовані кілька місяців тому, вже мають успішні результати на фронті.

Читайте також: Безпілотники сьогодні роблять революцію на фронті — Ігнат

Як повідомлялось, у березні в складі ЗСУ створено три окремі роти ударних БпЛА. Це перші у світі війська, які впроваджує Україна у боротьбі з російськими окупантами. Підрозділи ударних БПЛА посилять вогневі та розвідувальні можливості піхоти на передових позиціях та допоможуть ще ефективніше долати ворога у гарячих точках.

«Армія дронів» – проєкт, започаткований Генеральним штабом ЗСУ та Мінцифри. Це комплексна програма, в межах якої запланована системна закупівля дронів, їх ремонт, а також курси навчання відповідних фахівців. Проєкт стартував 1 липня.

Читайте також: Мінцифри передало на фронт ще 100 дронів

В його межах профільні державні органи вже законтрактували понад 3800 безпілотників на понад 4,1 млрд грн і підготували 10 тисяч операторів. На сьогодні в Україні функціонує понад 20 шкіл, де люди можуть отримати навички керування дронами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-