У районі Бахмута росіяни за дев’ять місяців втратили близько 100 тисяч живої сили – ЗСУ

У районі Бахмута росіяни за дев’ять місяців втратили близько 100 тисяч живої сили – ЗСУ

Єдині новини
Укрінформ
На Бахмутському напрямку ворог втратив близько 100 тисяч живої сили впродовж останніх 9 місяців.

Про це в ефірі національного телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ полковник Сергій Череватий, передає Укрінформ із посиланням на АрміяІнформ.

"Але це орієнтовний підрахунок. Впевнений, що подальша верифікація приведе лише до збільшення цієї цифри. Це природно, оскільки ворог використовує так звані м’ясні атаки особового складу як головний метод ведення війни", - наголосив він.

На Бахмутськкому напрямку загарбники за добу завдали 415 ударів зі ствольної та реактивної артилерії.

Читайте також: У російській армії йдуть перестановки через провал зимового наступу - ГУР

"На цьому напрямку відбулося 29 бойових зіткнень, було завдано 415 ударів зі ствольної та реактивної артилерії та 6 авіанальотів по позиціях українських захисників. У результаті бойових зіткнень було вбито понад 120 окупантів, 64 зазнали поранень, підбито ворожий танк Т-72, знищено 2 станції радіоелектронної боротьби, 5 польових складів", - поінформував Череватий.

За його словами, у середньому за добу на Лиманському та Бахмутському напрямку ворог використовує близько 25 тис. снарядів, тобто, снарядного голоду росіяни не відчувають — попри заяви ватажка пвк «вагнер» євгенія пригожина.

"Такі заяви глави пвк «вагнер» пов’язані, найімовірніше, з тим, що він взяв на себе занадто багато обіцянок зі взяття Бахмута та вигадує ці нісенітниці про снарядний голод, оскільки, крім втрати живої сили, ніяких "перемог" за ним немає. Ба більше, ані військове керівництво рф, ані російські в’язні вже не бажають поповнювати лави цієї організації, оскільки розуміють, що це квиток в один бік", - вважає речник.

Читайте також: пригожин і кадиров хочуть звинуватити армію рф в невдачах у Бахмуті – ISW

Він поінформував, що на Бахмутському напрямку ворог втратив близько 100 тис. живої сили впродовж останніх 9 місяців.

Як повідомлялося, представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов заявив, що бої за Бахмут стали катастрофічними для загарбників з погляду втрат живої сили і техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-