Заяви пригожина про нестачу ресурсів можуть бути ворожою ІПСО — експерт

Заяви пригожина про нестачу ресурсів можуть бути ворожою ІПСО — експерт

Укрінформ
Заяви головного «вагнерівця» євгена пригожина можуть бути ворожою ІПСО, спрямованою на те, щоб українські захисники потрапили в пастку очікуваної слабкості противника, такий собі інформаційний шум.

Про це в ефірі телевізійного марафону «Єдині новини» сказав військовий експерт Петро Черник, передає Укрінформ із посиланням на Арміяінформ.

Щодо заяв очільника злочинної організації пвк «вагнер» пригожина про брак ресурсів Петро Черник зауважив, що це може бути інформаційно-психологічною операцією противника.

Читайте також: У Бахмуті росіяни перейшли від бронеударів до нескінченних хвиль піхоти - експерт

"Заяви головного «вагнерівця» можуть бути ворожою ІПСО, спрямованою на те, щоб ми потрапили в пастку очікуваної слабкості противника, такий собі інформаційний шум. На мою думку, в росії зараз триває шалена робота щодо пошуку того, кого призначити винуватим за стратегічну поразку в Україні. Тобто загострюється боротьба між вежами кремля", - сказав він.

На думку військового експерта, хаотизація в рф є добрим процесом, адже там, де є внутрішня боротьба, обов’язково є помилки, які можуть сприяти боротьбі України із загальним московським імперіалізмом.

Черник також зауважив, що загальна кількість ворожих атак, якщо порівняти з березнем, суттєво знизилась: зі 100–120 на добу до 40.

Читайте також: пригожин боїться контратак ЗСУ у Бахмуті – Інститут вивчення війни

"І це хороша новина. Водночас противник навчається, його не можна недооцінювати. Треба пам’ятати, що війна — це шлях обману", - підкреслив він.

Експерт виділив дві основні причини, чому російська армія, попри величезні втрати, упродовж дев'яти місяців намагається захопити Бахмут.

"На мій погляд, є дві причини того, чому Бахмут тривалий час є епіцентром бойових дій і чому росіяни не спробують знайти іншу позицію. Це питання політичне і психологічне. Насамперед путін віддав уже енний наказ узяти Бахмут і вийти на адмінкордони Донеччини. І Бахмут є ключами в цьому напрямку, стратегічною височиною. Психологічний момент полягає в питанні принципу для росіян — вони стільки людей там поклали, що зупинитись уже не можуть. Водночас для українських захисників на сьогодні Бахмут виконує стратегічне завдання із перемелювання техніки та живої сили противника", - сказав він.

Як повідомляли ЗМІ, ватажок вагнерівців поскаржився на нестачу боєприпасів і пригрозив російському міноборони вивести найманців з Бахмута.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-