Децентралізація енергосистеми зробить громади стійкими - Міненерго

Децентралізація енергосистеми зробить громади стійкими - Міненерго

Укрінформ
Децентралізація енергосистеми зробить громади енергетично стійкими та конкурентними.

Як передає Укрінформ, про це сказав заступник міністра енергетики України Ярослав Демченков під час форуму «Безпека. Інтеграція. Потенціал», організованому Агенцією регіонального розвитку Одеського регіону, повідомляє пресслужба міністерства.

«Одещина відчула на собі намагання росії використати зиму як зброю проти українців та знищити нашу енергетичну систему. Тому зараз завдання - консолідувати зусилля міжнародних партнерів, органів влади, енергетичних компаній для посилення енергетичної стійкості територіальних громад», - сказав Демченков.

Він зазначив, що потрібно оцінити потужності виробництва, передачі й розподілу електричної енергії для задоволення попиту на електроенергію. Основна мета – це забезпечення постачання електроенергії споживачам, підприємствам і особливо об’єктам критичної інфраструктури, від роботи яких залежить життєдіяльність території.

"Ми вже робимо кроки з децентралізації системи, розвитку розподіленої генерації та посилення гнучкості системи", - сказав Демченков.

Він висловив переконання, що досвід минулого опалювального сезону показав, що на місцевому рівні особлива увага має приділятися маневровій генерації, теплоелектрогенерації, так званій регульованій генерації.

Читайте також: Ісландія бачить потенціал для розвитку геотермальної енергетики в Україні – глава МЗС

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів під час засідання 14 березня затвердив План пріоритетних дій уряду на 2023 рік, серед яких є продовження реформи децентралізації та регіональний розвиток.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-