США про ракетний удар по Україні: Зробимо все, аби притягти росію до відповідальності

США про ракетний удар по Україні: Зробимо все, аби притягти росію до відповідальності

Укрінформ
Уряд США налаштований продовжувати всеохоплюючу підтримку України в умовах збройної агресії росії, а також проводити подальшу роботу, спрямовану на притягнення рф до відповідальності за її воєнні злочини.

Так прокоментував позицію офіційного Вашингтона в п’ятницю щодо останньої ракетної атаки рф по Україні заступник речника Держдепартаменту США Ведант Пател, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Це ще один приклад у довгому переліку свідчень нахабної зневаги росією українського цивільного населення та життів українців», - сказав представник зовнішньополітичного відомства США.

Він підкреслив, що американська сторона, зі свого боку, робитиме все, щоби росія не уникла покарання.

Читайте також: Ракетним ударом по Умані пошкоджені близько 10 багатоквартирних будинків – Зеленський

«Сполучені Штати продовжать робити все можливе, щоби підтримати наших українських партнерів й надалі робитимуть усе можливе, щоби притягнути російську федерацію до відповідальності»,- наголосив офіційний представник Держдепартаменту США.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю російські сили знову атакували Україну ракетами й безпілотними літальними апаратами. Напади були націлені на Умань, Дніпро й на Київщину, внаслідок чого зруйновані житлові будинки, є загиблі й поранені. Сили оборони вранці знищили 21 із 23 російських крилатих ракет і два БПЛА.

Читайте також: В ОП відповіли на допис міноборони рф «точно в ціль»: Неадекватність нації терористів

За останніми даними, кількість загиблих унаслідок ракетного удару російських військових по житловій багатоповерхівці в Умані Черкаської області зросла до 23 осіб. Серед них – четверо дітей.

У Дніпрі внаслідок ранкової ракетної атаки 28 квітня загинули двоє людей, зокрема маленька дитина.

Читайте також: Посол Ізраїлю висловив співчуття родинам загиблих від ракетного обстрілу рф

Посол США в Україні Бріджит Брінк у цьому зв’язку заявила, що жорстокість росії лише зміцнює рішучість України та поглиблює відданість США підтримці України у її боротьбі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-