росія навмисно обстрілює житлові будинки в Україні - МЗС Франції

росія навмисно обстрілює житлові будинки в Україні - МЗС Франції

Заява
Укрінформ
Франція "найрішучішим чином" засудила удари, завдані росією минулої ночі по мирних містах України, зокрема в Черкаській, Дніпропетровській та Київській областях.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві МЗС Франції оприлюдненій сьогодні, повідомляє CNN.

У заяві наголошується на навмисному обстрілі росією житлових будинків в центральній частині міста Умань, що «призвело до значних жертв серед цивільного населення, включно з дітьми».

«Такі удари по українській інфраструктурі та цивільному населенню підкреслюють явне бажання росії продовжувати ескалацію загарбницької війни в Україні», — заявили в міністерстві.

Читайте також: Ракетна атака: у трьох містах зруйновані житлові будинки, серед загиблих - четверо дітей

Міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна наголосила, що країна продовжуватиме підтримувати українські суди та Міжнародний кримінальний суд «для боротьби з безкарністю» за військові злочини росії.

В Умані врятували 10 людей / Фото: ДСНС

Як повідомляв Укрінформ, удосвіта загарбники обстріляли Умань крилатими ракетами. В одній дев'ятиповерхівці повністю зруйновано під'їзд, загалом постраждали 10 будинків.

За останніми даними, кількість загиблих унаслідок ракетного удару російських військових по житловій багатоповерхівці в Умані Черкаської області зросла до 23 осіб. Серед них – четверо дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-