Війська рф за день здійснили понад 40 атак на чотирьох напрямках

Війська рф за день здійснили понад 40 атак на чотирьох напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
Війська російської федерації протягом доби здійснили понад 40 атак на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 п'ятниці, 28 квітня.

Зазначається, що основні зусилля ворог зосереджує на веденні наступальних дій на згаданих напрямках.

В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут і Мар’їнка Донецької бласті. Українські захисники мужньо тримають оборону.

"Цієї доби російська федерація завдала чергового масованого ракетного удару по цивільних об’єктах та житлових будинках. Нажаль, є влучання. Загинули та отримали поранення мирні люди. Не маючи бажаних результатів на полі бою, російський агресор цинічно продовжує застосовувати тактику терору, тим самим грубо порушує норми міжнародного гуманітарного права", — зауважили в Генштабі.

Загалом протягом доби російські війська здійснили пуск 23 крилатих ракет типу Х-101 та Х-555, вчинили 28 авіаційних ударів й 11 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Наголошується, що ймовірність здійснення загарбниками ракетних й авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Авіація Сил оборони за добу завдала загалом чотири удари по районах зосередження особового складу та військової техніки російської армії.

Підрозділи українських ракетних військ й артилерії зі свого боку уразили три пункти управління, склад боєприпасів і чотири райони зосередження живої сили ворога.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєвих змін не зазнала. Ознаки формування наступальних угруповань не виявлені.

На Сіверському та Слобожанському напрямках зберігається військова присутність ворога у прикордонних з Україною районах рф.

У Чернігівській області протягом доби російські війська завдали авіаційних ударів по Семенівці й Леонівці. Також здійснили мінометні й артилерійські обстріли Галаганівки, Леонівки та Бучків Чернігівської області, Ромашкового, Вільної Слободи, Іскрисківщини, Волфиного й Ободів Сумської області, Мороховця, Липців, Гатища, Волохівки, Нестерного й Бударків Харківської області.

На Куп’янському напрямку ворог наступальних дій не проводив, активно застосовував безпілотники для коригування артилерійського вогню.

З артилерії й мінометів війська рф били по Красному Першому, Новомлинську, Фиголівці, Дворічній, Западному, Лиману Першому, Синьківці, Кислівці й Берестовому Харківської області, а також по Новоселівському Луганської області.

На Лиманському напрямку росіяни вели безуспішні наступальні дії в напрямку Білогорівки, завдавали авіаударів по Невському, Білогорівці, Торському, Серебрянці, Спірному й Іванівці.

Ударів з ворожої артилерії зазнали Макіївка, Невське, Діброва й Білогорівка Луганської області, Терни, Верхньокам’янське та Спірне Донецької області.

На Бахмутському напрямку війська рф продовжують вести наступальні дії, бої в місті Бахмут тривають. Протягом доби загарбники вели безуспішні наступальні дії в напрямку Богданівки й Часового Яру.

Від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Оріхово-Василівка, Бахмут, Григорівка, Іванівське, Костянтинівка, Олександро-Шультине, Південне, Неліпівка та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку російська армія вела наступальні дії в районах Авдіївки, Сєверного й Первомайського Донецької області, однак успіху не мала.

Ударів від російських військ зазнали Новобахмутівка, Новокалинове, Авдіївка, Водяне, Первомайське й Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони України відбили ворожі атаки в районах Мар’їнки й Новомихайлівки. Водночас загарбники завдали ударів по Красногорівці, Мар’їнці, Побєді й Новомихайлівці Донецької області.

На Шахтарському напрямку протягом доби росіяни наступальних дій не проводили, натомість завдавали авіаударів по Вугледару, Пречистівці й Шахтарському Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках війська рф продовжують вести оборонні дії й обстрілювати населені пункти. Загалом ворожих ударів тут зазнали понад 40 міст і сіл, зокрема Гуляйполе, Залізничне, Гуляйпілське, Білогір’я та Високе Запорізької області, Херсон, Милове, Берислав, Одрадокам’янка, Веселе, Антонівка й Білозерка Херсонської області.

На тимчасово захоплених територіях загарбники продовжують використовувати навчальні заклади у власних цілях, облаштовуючи в них свої військові об’єкти, прикриваючись “живим щитом” зі школярів і викладацького складу.

Зокрема, у Луб’янці Луганської області в будівлі місцевої школи, за інформацією Генштабу, дислокуються російські військовослужбовці. Особовий склад загарбники розміщують у будівлях освітніх закладів, примушуючи продовжувати освітній процес з обов’язковим відвідуванням дітьми та викладацьким складом.

У місті Каланчак Херсонської області під військовий шпиталь росіяни облаштували місцеву лікарню. Протягом 27 квітня туди була завезена велика кількість важкопоранених військових рф. Для перевезення своїх поранених ворог використовував медичну вантажівку на базі КАМАЗ.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони знищили 21 із 23 крилатих ракет Х-101/Х-555, випущених російськими загарбниками по Україні зранку 28 квітня. Також були знищені два ворожі безпілотники.

Влучання російських ракет під час атаки 28 квітня відбулося по житлових будинках у Дніпрі та Умані Черкаської області. Уламком ворожої ракети також пошкоджений будинок у місті Українка Київської області. Серед мирного населення є загиблі та поранені. В Умані кількість загиблих унаслідок ракетного удару зросла до 21.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-