росіяни більше не керуються «сакральними» датами, небезпека обстрілів є постійно — Ігнат

росіяни більше не керуються «сакральними» датами, небезпека обстрілів є постійно — Ігнат

Укрінформ
російські загарбники вже не прив’язують обстріли українських міст до «сакральних» дат. Атаки тривають щодня із використанням усіх можливостей країни-терориста.

Про це сьогодні під час ефіру «Єдині новини» сказав речник Командування Повітряних Сил ЗС України полковник Юрій Ігнат, передає Укрінформ з посиланням на АрміяInform.

Ігнат звернув увагу, що ворожі атаки тривають щодня, як не ракетами дальньої дії, то ближньої, як не ракетами, то бомбами.

«Тактична авіація росії працює постійно по територіях прифронтових областей нашої держави. Ми розуміємо, що загроза залишається по всій території України, проте найбільше — на кордоні з країною-окупантом», — наголосив він

Також речник Командування Повітряних Сил ЗС України нагадав, що вчора в Україні став на бойове чергування другий дивізіон системи зенітно-ракетного комплексу Patriot, а найближчим часом очікується прибуття систем озброєння SAMP-T, що має посилити захист не тільки від аеродинамічних засобів противника, а й від балістичних.

Ігнат додав, що збільшення кількості західних систем захисту повітряного простору, зокрема, надання України довгоочікуваних літаків Ф-16, дозволило б українським військовим збивати до ста відсотків повітряних об’єктів.

Читайте також: росіяни під час атаки на Миколаїв застосовували ракети «Іскандер-К» – Ігнат

Як повідомляв Укрінформ, удосвіта загарбники обстріляли Умань крилатими ракетами. В одній дев'ятиповерхівці повністю зруйновано під'їзд, загалом постраждало 10 будинків.

В Умані кількість загиблих від російського удару зросла до 17 осіб. Серед них – троє дітей.

За оцінкою міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка, розбір завалів може тривати добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-