На Бахмутському напрямку ЗСУ знищили 175 загарбників – Череватий

На Бахмутському напрямку ЗСУ знищили 175 загарбників – Череватий

Єдині новини
Укрінформ
Російські окупаційні війська на Бахмутському напрямку за добу 23 рази атакували позиції Сил оборони та 280 разів завдали ударів різними типами артилерії, виконали чотири авіанальоти. Під час боїв українські захисники знищили 175 окупантів, 213 поранили.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, передає кореспондент Укрінформу.

«Протягом минулої доби противник 23 рази атакував наші позиції на Бахмутському напрямку, 280 разів завдавав ударів різними типами артилерії, виконав 4 авіанальоти. Тільки у районі Бахмута було 85 обстрілів і 20 боєзіткнень. В результаті бойових дій 175 окупантів було знищено і 213 зазнало поранень. На цьому напрямку підбито ворожий танк Т-72, знищено чотири бойових машини піхоти, три гармати «Мста-Б», п’ять безпілотних літальних апаратів, одну станцію радіоелектронної боротьби, а також чотири польові склади з боєприпасами», - повідомив речник.

Череватий нагадав, що в Бахмуті триває позиційна війна, і ситуація тут вкрай динамічна. Крім того, для вагнерівців Бахмут стає фактично кінцевим рубежем.

Читайте також: ЗСУ в Бахмуті не лише обороняються, але й активно контратакують - Сирський

«Гадаю, з часом наші військові аналітики назвуть точні цифри, але втрати ворога тут величезні. Щодо злочинного угруповання «вагнер», то воно вже не здатне самостійно виконувати бойові завдання, як прагнуло це робити раніше, фактично монополізувавши цей напрямок. Хоча й досі «вагнерівці» є основною силою, що атакує на Бахмутському напрямку, діяти без допомоги регулярної армії вони вже не можуть. Все більше застосовуються повітрянодесантні підрозділи військ окупантів, підрозділи спеціального призначення, тож ми розуміємо, що втрати ворога дуже суттєві, і для «вагнера» це, напевно, кінцевий рубіж», - наголосив Череватий.

Як повідомляв Укрінформ, Українські сили оборони з 24 лютого 2022 року по 25 квітня 2023 року ліквідували близько 187 770 російських агресорів, і лише за минулу добу - ще 690 осіб.

Фото: armyinform

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-