росіяни під час штурму Бахмута застосовують газ проти ЗСУ – військові

росіяни під час штурму Бахмута застосовують газ проти ЗСУ – військові

Укрінформ
У місті Бахмут на Донеччині війська рф застосовують проти ЗСУ газ невідомого походження, навколо міста стянули найбільш боєздатні підрозділи.

Про це розповіли військові, які перебувають у Бахмуті, кореспондентам "Радіо Свобода", передає Укрінформ.

"Ситуація у Бахмуті напружена, навколо міста стягнуті численні найбільш боєздатні підрозділи. Ми їх тут скували, і вони не можуть перекинутись на другі напрямки", – сказав заступник командира другого стрілецького батальйону 93-ї ОМБр з позивним "Філософ".

Він додав, що насправді ворог дуже грамотно вибудував оборону та бойові порядки у Бахмуті, тому бої йдуть важкі. Ворог веде наступальні дії по всьому місту як вночі, так і вдень, сказав "Філософ".

Зі свого боку, оператор системи ППО з позивним "Байрактар" повідомив, що ворог застосовує проти ЗСУ невідомий газ.

Читайте також: Для українських військових під Бахмутом відправили 100 дронів

"Багатоповерхівки залишились, і вони тут застосовують гази. Три дні тому вони кинули якісь шашки зі специфічними газами. Хлор якійсь. Ти сидиш у підвалі і розумієш, що тобі не вистачає повітря, важко дихати", – сказав військовий.

Як повідомялося, у Бахмуті українські захисники, крім оборонних дій, активно контратакують. Про це 24 квітня заявив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський. Ситуація на Бахмутському напрямку, за даними командувача, залишається напруженою, тривають важкі бої. У кількох населених пунктах під Бахмутом наступальні дії росіян зазнали невдач.

Водночас загарбники не полишають мети оточити Бахмут і використовують для цього усі можливі сили й засоби – аж до тотальної руйнації міста.

Фото: Костянтин Ліберов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-