Ще 13 закуплених литовцями радарів готують до відправки в Україну

Ще 13 закуплених литовцями радарів готують до відправки в Україну

Укрінформ
Три радари, закуплені в рамках литовської благодійної акції Radarom/"Давай радарити", були відправлені до України в березні, решта 13 прибули до Литви, їх готують до транспортування.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє мовник LRT з посиланням на організацію підтримки України Blue/Yellow.

«Перші радари ми отримали ще в березні, а потім у кілька етапів до нас дійшла решта партії. Ми відправили в Україну три радари. Тепер, коли у нас є всі інші, ми готуємо їх до відправки в Україну. Ми рухаємося в хорошому темпі, виконано значну частину робіт», — заявив керівник Blue/Yellow, яка відповідає за закупівлю та передачу радарів в Україну, Йонас Оман.

Говорячи про радари, Оман наголосив, що це великогабаритні пристрої спеціального призначення, які непросто передати через необхідність узгодження документації, дозволів і транспортування. Процедури закупівлі та відправки до Литви 12 штатних стаціонарних та чотирьох мобільних РЛС спеціального призначення зайняли близько місяця, зазначив він.

Читайте також: Литва закупила радари, які «бачать» навіть кулі снайпера - українські бійці вже проходять навчання

Як повідомлялося українців навчали роботі з радарами, закупленими внаслідок пожертвувань, у березні в Каунасі.

Акція під назвою Radarom ("Давай радарити") проходила з початку січня до 24 лютого. В акції взяли участь національна телерадіокомпанія ДКЕ та організації Blue/Yellow, телеканал Laisves TV, фонд 1K fondas та організація Stiprus kartu ("Сильні разом"). Під час акції, присвяченої роковинам початку повномасштабної війни росії проти України, було зібрано 14 млн євро.

Фото з сайту lrt.lt

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-