На Запоріжжі ворог продовжує зводити фортифікаційні споруди та мінувати території - військові

На Запоріжжі ворог продовжує зводити фортифікаційні споруди та мінувати території - військові

Укрінформ
На Запорізькому напрямку противник в очікуванні контрнаступу продовжує зводити фортифікаційні споруди, встановлювати протитанкові засоби та мінувати території.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив керівник об'єднаного пресцентру сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашківський.

“На Запорізькому напрямку характер дій ворога без змін. Противник в очікуванні контрнаступу і продовжує зводити фортифікаційні споруди, встановлювати протитанкові засоби та мінувати території”, - сказав Дмитрашківський.

Крім того, він зауважив, що росіяни продовжують наступальні дії на Авдіївському напрямку, ведуть активну оборону на Новопавлівському та Оріхівському напрямках.

Читайте також: В очікуванні контрнаступу загарбники посилили перевірки українців в Енергодарі

На Донецькому напрямку основні зусилля ворог зосередив на Авдіївському напрямку.

Також Дмитрашківський повідомив, що противник вів штурмові дії із завданням оволодіти опорними пунктами першого ешелону. Це відбувалося в районі Новокалинового, Первомайського, Мар’їнки.

Читайте також: До Мар’їнки загарбники перекинули замість десантників «штурмові підрозділи Z»

“Ворог здійснив 28 штурмових дій, але успіху на цих напрямках не мав. Натомість зазнав втрат близько двох рот особового складу (приблизно 200 людей убитими і пораненими) та 10 одиниць техніки”, - наголосив він.

Речник також зауважив, що на Вугледарському напрямку активних бойових дій не ведеться, і ймовірно, що найближчим часом загарбники поновлять штурмові дії у цьому районі. "Втративши дуже багато особового складу на Авдіївському та Мар’їнському напрямках, я думаю, ворог зосередить увагу на Вугледарському напрямку”, - сказав він.

Окрім цього, за ніч ворог 186 разів обстріляв позиції українських захисників, серед них Запоріжжя - 30, Донецький напрямок - 156.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 23 квітня 2023 року ліквідували близько 186 тисяч 420 російських агресорів, і за минулу добу - ще 690 осіб.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-