СБУ викрила з початку повномасштабної війни понад 300 зрадників - Малюк

СБУ викрила з початку повномасштабної війни понад 300 зрадників - Малюк

Укрінформ
Служба безпеки України викрила понад 300 зрадників з початку повномасштабного вторгнення росії.

Про це повідомив голова СБУ Василь Малюк в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна", передає Укрінформ.

"Ми викрили більше 300 зрадників з початку повномасштабного вторгнення. Із них – 9 в СБУ і 102 – в силах оборони загалом", - сказав він.

Із нещодавніх випадків Малюк згадав затримання в Очакові колишнього командира одного з центрів спеціальних операцій ЗСУ, який виявився агентом російського ГРУ. Він не тільки збирав розвіддані, але й мав завдання сприяти здачі міста окупантам.

Також голова Служби безпеки вважає, що суд дасть належну оцінку діям ексначальника кримського главку СБУ Олега Кулініча.

Малюк наголосив, що Кулініч доповідав ворогу багато інформації: і по Службі, і по країні. "Ті аудіозаписи оприлюднених розмов - лише частина величезного масиву доказів. Вони не просто розкривають деталі співпраці Кулініча з "політичним офісом" Сівковича-Клюєва в москві, а демонструють підходи російських спецслужб до роботи в Україні", - сказав він.

Відповідаючи на запитання про подальшу долю Кулініча, Малюк сказав: "Досудове розслідування завершено. Справу буде передано до суду, який, я сподіваюсь, дасть чітку юридичну оцінку".

Читайте також: СБУ затримала зрадників, які на початку вторгнення рф підпалили пожежну частину на Київщині

Також голова СБУ висловив переконання, що не уникнуть відповідальності й колишні українські політики, які нині переховуються в москві: "Політичний офіс Сівковича-Клюєва - справжня кротоферма, яка допомагала рф вести розвідувально-підривну діяльність проти України. Кубло зрадників, що напряму співпрацює з ФСБ".

За його словами, на жаль, зрадники були в різних органах влади – викрили «кротів» у секретаріаті Кабміну й Торгово-промисловій палаті, серед діючих та колишніх правоохоронців і представників Сил оборони.

“А буквально вчора викрили адвоката, який раніше був працівником прокуратури. Він збирав таємну інформацію, шукав як отримати мапи мінних полів, місця розташування HIMARS, складів з боєприпасами. Тобто класичний російський агент. Цікаво, що його дружина є помічником одразу двох народних депутатів. І це, знову ж таки, поле для додаткового вивчення щодо можливих ризиків витоку даних”, - підкреслив Малюк.

Як повідомлялось, напередодні затримали двох співробітників ДСНС, які під час окупації Київщини «зливали» ворогу інформацію про патріотично налаштованих громадян, яких окупанти потім катували. Також вони підпалили пожежну частину в селі Іванків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-