Бахмут для росії вже став однією з найдорожчих операцій – Маляр

Бахмут для росії вже став однією з найдорожчих операцій – Маляр

Укрінформ
Бахмут для росіян уже став найдорожчою операцією, бо саме там вони зазнають найбільше втрат як техніки, так і живої сили.

Про це заступник міністра оборони України Ганна Маляр сказала в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Для них, по-перше, це, мабуть, одна з найдорожчих операцій, тому що на неї вже витрачена велика кількість техніки, зброї, яку, до речі, знищили Збройні сили у великій мірі. Вони зазнають там величезних втрат. І ці втрати у декілька разів вищі за наші втрати. Це війна, і ми повинні бути реалістами. На жаль, така ціна нашої незалежності», - сказала Маляр.

Читайте також: ЗСУ не оголошуватимуть контрнаступ, певні дії вже почалися - Маляр

За її словами, планування нашого командування там дозволяє зробити так, щоб втрати України були мінімальними при тому, які вони могли б бути у таких важких боях.

Що стосується Бахмута, наголосила заступник міністра, то ворог кинув усі сили, щоб узяти під контроль місто. «Але вони туди кидають і зброю, і техніку. Для них це дуже важливо. Здається, що це вже навіть не тільки з військової точки зору, а й з політичної, бо вони й пропаганду всю свою кинули на Бахмут. І, відповідно, ми для того, щоб їх стримувати, теж повинні там концентрувати велику кількість зусиль. Дійсно, через те, що вони не можуть вести з нами вуличні бої, бо вони в них програють, вони вдалися до своєї перевіреної сирійської тактики та фактично стирають з лиця землі будівлі. В такому стані дуже складно утримувати позиції. Фактично, їх неможливо утримувати у такій ситуації. Дійсно, на певних ділянках є незначне просування ворога», - сказала Маляр, але при цьому нагадала, що вже вісім місяців сили оборони не дають ворогу захопити Бахмут.

Читайте також: Ворог намагається перекласти провину за вбитих українців з себе на нас — Маляр

Як повідомляв Укрінформ, за минулу добу росія завдала 33 удари по Донеччині, обстрілів зазнали 14 населених пунктів, пошкоджено 58 цивільних об’єктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-