СБУ оголосила підозру підсанкційному пропагандисту, який був радником Гіркіна

СБУ оголосила підозру підсанкційному пропагандисту, який був радником Гіркіна

Укрінформ
Служба безпеки України зібрала доказову базу на підсанкційного пропагандиста Ігоря Дуся, який публічно заперечує існування української державності, зловмиснику оголошена підозра.

Як передає Укрінформ, про це повідомила СБУ.

За даними слідства, у 2014 році підозрюваний був радником російського терориста Ігоря Стрєлкова (Гіркіна). Станом на сьогодні він позиціонує себе як "православний публіцист" й очолює громадську організацію "Народний собор" — українську "філію" однойменного об’єднання в рф під егідою російської православної церкви.

Читайте також: У Києві затримали «фіксера» російського ЗМІ

Після захоплення росією Криму фігурант утік на тимчасово окуповану територію українського півострова. Будучи постійним гостем ефірів російських телеканалів у ролі "політичного" або "релігійного" експерта, він виправдовував агресію проти України.

Встановлено, що після повномасштабного вторгнення російської федерації Дусь уже в москві публічно вихваляв учасників загарбницьких угруповань рф і закликав бійців Збройних сил України не чинити їм спротив.

Також пропагандист активно "розганяв" наративи кремля щодо "утисків" представників Української православної церкви московського патріархату й вихваляв антиукраїнську діяльність московського патріарха кирила.

Читайте також: У США висунули звинувачення кільком росіянам за поширення пропаганди в країні

Експертизи підтвердили факти підривної діяльності фігуранта проти державної безпеки України.

Підозрюваному інкримінується вчинення злочинів, передбачених двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) та ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України).

Станом на сьогодні зловмисник перебуває на території росії. Тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності.

Як повідомляв Укрінформ, раніше СБУ викрила шістьох проросійських інтернет-агітаторів, серед яких інженер державного підприємства "Антонов".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-