Війська рф готуються до чергового «жесту» на Херсонщині - Гуменюк

Війська рф готуються до чергового «жесту» на Херсонщині - Гуменюк

Відео
Укрінформ
Українські військові спостерігають активну оборонну діяльність загарбників на лівобережжі Херсонщини, мінують ділянки, які вважають небезпечними та готуються до чергового "жесту".

Про це повідомила в ефірі телемарафону "Єдині новини" керівник Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк, передає Укрінформ.

"російські окупанти дійсно зайняті інженерним облаштуванням рубежів оборони — і першого, і другого, і третього. Намагаються мінувати ділянки, які можуть бути для них десантно небезпечними, майже все узбережжя намагаються вкрити замінованими площами. Це, як кажуть херсонці на правому березі, народна прикмета — вони точно готуються до чергового жесту. Вони спакували намародерене майно, відправили, запаслися цивільним одягом і зараз проводять такі дії — це однозначно свідчить про те, що вони готуються", — розповіла Гуменюк.

Відео: телемарафон Єдині новини

Найбільшою загрозою для регіону вона називає повітряні атаки. «З наземної зброї обстрілів стало трохи менше. За добу ми зараз фіксуємо 40-50 обстрілів. Але є повітряна активність», - сказала керівниця пресцентру.

Читайте також: У Чорному морі росія тримає три носії «Калібрів» із загальним залпом до 16 ракет

Гуменюк повідомила, що зафіксована активність ударних дронів: «Ворог намагається бити ще глибше – далі в тил, не тільки тероризуючи прифронтові території. Вночі атаковано Снігурівську громаду – знову постраждав об’єкт промисловості, на щастя, без людських жертв».

Як повідомляв Укрінформ, у Снігурівській громаді Баштанського району Миколаївщини російські війська вночі атакували безпілотниками об'єкт промислової інфраструктури.

Фото: armyinform.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-