лавров заявив, що росія зацікавлена у «найскорішому» завершенні війни

лавров заявив, що росія зацікавлена у «найскорішому» завершенні війни

Укрінформ
Міністр закордонних справ росії стверджує, що його країна нібито «зацікавлена» у тому, щоб війна в Україні (яку він називає «конфліктом» – ред.) завершилася «якнайшвидше».

Як повідомляє Укрінформ, про це лавров заявив під час перебування у Бразилії, пише CNN.

“Міністр закордонних справ росії сергій лавров сказав, що рф “зацікавлена” у “якомога швидшому” припиненні конфлікту в Україні”, - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що лавров також подякував своєму бразильському колезі за “чудове розуміння” ситуації в Україні та висловив підтримку “наміру Бразилії долучитися” до пошуку можливого вирішення.

Читайте також: ЄС закликає Бразилію відрізняти агресора й жертву в російській війні проти України

При цьому міністр закордонних справ Бразилії Мауро Віейра закликав до створення групи країн, спроможних виступити посередниками на переговорах між росією та Україною.

“Я повторив позицію Бразилії щодо внеску до мирного розв’язання конфлікту, нагадавши заяву президента Лули про бажання створити групу дружніх держав для посередництва у перемовинах між Україною та росією”, - сказав Віейра.

Читайте також: Бразилія відмовляє Україні у продажі зброї - NYT

Бразильський міністр також розкритикував запровадження проти росії санкцій через їх негативний вплив не глобальну економіку, “особливо у країнах, що розвиваються, багато з яких досі не відновилися після пандемії”.

Як повідомлялося, президент Бразилії Лула да Сілва закликав світ створити аналог групи країн G20 для завершення російсько-української війни, щоб врятувати світову економіку. Він заявив також, що США повинні припинити «заохочувати війну» в Україні.

Читайте також: Китай і Бразилія закликали світ сприяти політичному врегулюванню «кризи в Україні»

Раніше Лула да Сілва запропонував Україні поступитися Кримом, щоб припинити війну. У Міністерстві закордонних справ відповіли на це, що Україна не торгує своїми територіями і не вбачає жодної причини поступатися хоча б сантиметром української землі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-