росія перейшла до оборони, за винятком двох районів — Буданов

росія перейшла до оборони, за винятком двох районів — Буданов

Укрінформ
росія вже припинила наступ та перейшла до оборони, за винятком двох районів.

Про це повідомив очільник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов в інтерв’ю Radio NV.

«31 березня 2023 року провалилася чергова спроба російського наступу, так званого зимово-весняного. Вони мали вийти на адмінкордони Донецької і Луганської областей. Знову ж таки, це навіть не п’ята вже спроба, яка провалилася. Потенціалу для проведення стратегічної наступальної операції в росії станом на зараз нема. І найближчим часом не буде», — сказав він.

За його словами, «росія перейшла до стратегічної оборонної операції», щоб утримати захоплені території, стримавши українську операцію з їх звільнення.

Читайте також: росія посилює пвк «вагнер» з метою захопити Бахмут - ISW

«Виключенням є два райони. Перший — спроба захопити Бахмут. Треба теж відверто сказати, що Бахмут вони ось майже захоплюють, згідно з їх заяв, з червня 2022 року. Скоро буде календарний рік. Там ситуація складна, але все ж таки Бахмут як стояв, так і стоїть. Друге — це спроба зробити напівохоплення Авдіївки з північного боку, там поряд знаходиться основний фронт Мар'їнки, в принципі спроба активних дій там», — зазначив голова ГУР Міноборони.

Як повідомляв Укрінформ, заступник міністра оборони Ганна Маляр 17 квітня поінформувала, що на чотирьох напрямках на сході - Мар'їнський, Лиманський, Бахмутський і Авдіївка - ворог сконцентрував усі свої професійні ударні сили, тому і Україна має зосередити там більше свого військового потенціалу, аби зупинити противника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-