Масові вбивства цивільних у Бахмуті й Соледарі: Лубінець закликає перевірити зізнання «вагнерівців»

Масові вбивства цивільних у Бахмуті й Соледарі: Лубінець закликає перевірити зізнання «вагнерівців»

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець закликав перевірити свідчення “вагнерівців”, які зізналися у масових убивствах цивільних у Бахмуті і Соледарі.

Відповідний допис оприлюднений у Телеграмі омбудсмена.

“У мережі з'явилася інформація, що ймовірно в'язні із ПВК "Вагнер" зізналися у вбивствах українських дітей у Бахмуті та Соледарі. Один із них розповідає, що вистрілив дівчині п'яти-шести років у голову. За його словами, "вагнерівцям" віддали наказ знищити всіх — чоловіків, жінок, пенсіонерів і навіть дітей. Ці слова мають бути зафіксовані та перевірені, а особи, що розповідають їх — ідентифіковані”, - йдеться у повідомленні. 

За словами омбудсмена, у разі підтвердження умисного вбивства російськими військовими українських дітей, потрібно вжити всі необхідні заходи реагування. Він нагадав, що лише за офіційними даними через війну в Україні загинули 470 дітей, 407 — зникли безвісти, 19 384 дитини — депортовані країною-агресором.

Читайте також: Єрмак про зізнання «вагнерівців» у вбивствах дітей: Україна знайде кожного, хто вчиняв злочини

Раніше російський проєкт Gulagu.net опублікував відео зізнань у вбивствах українських дітей у Бахмуті та Соледарі двох екскомандирів підрозділів "ПВК Вагнер" - засудженого з ІК-13 УФСВП Росії з Саратовської області Азамата Улдарова і засудженого з ІК-1 УФСВП Росії з Воронезької області Олексія Савичева, які перебувають у росії.

Вони розповіли засновнику Gulagu.net Володимиру Осєчкіну подробиці розстрілу понад 20 українських дітей і підлітків, вбивства більш, ніж 50 поранених полонених, убивства всіх, у тому числі дітей, під час зачищення житлової забудови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-