Польща долучилася до розслідування випадків геноциду в Україні

Польща долучилася до розслідування випадків геноциду в Україні

Укрінформ
Національна прокуратура Польщі долучилася до розслідування випадків геноциду в Україні.

Про це повідомляє Національна прокуратура Польщіза результатами зустрічі у Вільнюсі членів спільної слідчої групи з розслідування тяжких міжнародних злочинів в Україні (JIT – Joint Investigation Team).

“Перший заступник генпрокурора – національний прокурор Даріуш Барський 14 квітня 2023 року підписав у Вільнюсі угоду, згідно з якою Спільна слідча група (JIT) розслідуватиме випадки геноциду, які можуть статися у зв’язку з нападом росії на Україну”,- йдеться в повідомленні Національної прокуратури РП.

Як зазначається, у рамках польської прокуратури справу розслідує слідча група у складі прокурорів Мазовецького відділу боротьби з організованою злочинністю та корупцією Національної прокуратури у Варшаві, співробітників Агентства внутрішньої безпеки та поліції. Роботу групи координує перший заступник генерального прокурора Даріуш Барський. Польське слідство у справі російської агресії проти України відкрито 28 лютого 2022 року.

Підкреслюється, що польські прокурори підтримують постійний контакт з українською прокуратурою та іншими членами спільної міжнародної слідчої групи. В рамках регулярних засідань обговорюються результати роботи членів команди та плануються наступні заходи.

Читайте також: Зеленський про розслідування воєнних злочинів: Ми забезпечимо відповідальність рф на всіх рівнях

Як повідомлялося, у Вільнюсі члени спільної слідчої групи з розслідування тяжких міжнародних злочинів в Україні (JIT) підписали угоду щодо розслідування не лише воєнних злочинів, а й злочину геноциду.

До JIT входять Україна, Польща, Литва, Естонія, Латвія, Словаччина та Румунія. Її учасниками є Євроюст та вперше у своїй історії – Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду.

Угода сприятиме розслідуванню злочину геноциду в Україні, обміну доказами й інформацією. Роботу JIT посилять міжнародні експерти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-