росіяни «модернізують» дрони Shahed старими реле, яким по 30 років - Генштаб

росіяни «модернізують» дрони Shahed старими реле, яким по 30 років - Генштаб

Фото
Укрінформ
Міжнародні санкції, попри заяви кремля, діють та завдають серйозних проблем державі-агресору, зокрема це стосується низки мікросхем та чипів.

Про це сказав представник Центру досліджень трофейного та перспективного озброєння та військової техніки Генерального штабу Збройних Сил України Андрій Рудик, передає Укрінформ із посиланням на Арміяінформ.

"росія змушена шукати шляхи обходу санкцій, за будь-яку ціну діставати навіть найпростіші аудіокодеки. Як наслідок, російський ВПК у цій галузі конструктивно деградує. Свідченням цього є виявлення 30-річних реле закордонного походження в БПЛА Shahed 136. Також плати закордонного походження та власне російського. Одразу ж помітною буде різниця в акуратності та ретельності друкування плат і припаювання до них окремих елементів", — зауважив Рудик.

За словами офіцера, відмовившись від виготовлення навіть найпростіших комплектуючих БПЛА, росія перейшла до тактики «аби хоч кудись долетіло й вибухнуло» (Shahed 136), «аби хоч щось показало/підсвітило» (ZALA 421-16E). Підтвердженням цього можна вважати удар по гуртожитку в місті Ржищів Київської області 22 березня 2023 року, в результаті якого загинули дев'ять цивільних осіб. Попри конструкторську деградацію, російські та іранські БПЛА становлять небезпеку для українських захисників та мирних громадян.

Читайте також: «Шахеди» намагаються уникнути ППО, тому їх треба збивати з кулеметів – Наєв

Компоненти і «модифікації» БПЛА Shahed 136 та ZALA 421-16E засвідчують, що російська федерація не збирається відмовлятися від агресивних намірів щодо України і за будь-яку ціну продовжуватиме сіяти руйнування та смерть на нашій землі. Саме тому вкрай важливо позбавити росію будь-якої можливості та навіть найменшої здатності проводити агресію та продовжувати скоювати численні злочини, додав він.

Як повідомлялося, у вівторок сили протиповітряної оборони України знищили 14 із 17 дронів Shahed-131/136, які атакували Одеську область уночі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-