Українська авіація за добу завдала вісім ударів по районах скупчення військ рф

Українська авіація за добу завдала вісім ударів по районах скупчення військ рф

Дані Генштабу
Укрінформ
Авіація Сил оборони України за добу здійснила вісім ударів по районах зосередження російських загарбників, підрозділи українських ракетних військ й артилерії зі свого боку уразили позицію засобів протиповітряної оборони і три станції радіоелектронної боротьби ворога.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 суботи, 8 квітня.

Також підрозділами ракетних військ й артилерії ЗСУ уражені два райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки росіян і склад ворожих боєприпасів.

За даними Генштабу, російська армія продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Силами оборони там відбиті понад 35 ворожих атак.

Протягом доби війська російської федерації здійснили два ракетні й 34 авіаційні удари, а також понад 36 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

У Генштабі наголошують: імовірність здійснення ворогом ракетних й авіаційних ударів залишається високою по всій території України.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка суттєвих змін не зазнала, ознаки формування наступальних угруповань загарбників не виявлені.

Від ворожих обстрілів протягом доби потерпали Грем’яч Чернігівської області, Середина-Буда, Баранівка, Безсалівка, Волфине, Тур'я та Високе Сумської області, Ветеринарне, Вільхівка, Тернова, Вовчанськ, Караїчне та Чугунівка на Харківської області.

На Куп’янському напрямку російських обстрілів зазнали Колодязне, Красне Перше, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Крохмальне, Кіндрашівка, Піщане й Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку протягом доби росіяни вели безуспішні наступальні дії в районі, що південніше від Кузьминого й Верхньокам’янського. Артилерійських ударів ворога зазнали Чернещина Харківської області, Макіївка, Невське, Діброва, Білогорівка Луганської області та Ямполівка, Торське, Сіверськ і Спірне Донецької області.

На Бахмутському напрямку російські війська продовжують вести наступальні дії, намагаються взяти під повний контроль місто Бахмут, бої тривають. Протягом доби загарбники вели безуспішні наступальні дії в районі Богданівки. Підрозділами Сил оборони на зазначеній ділянці фронту відбиті близько 10 ворожих атак.

Від російських обстрілів постраждали Васюківка, Міньківка, Залізнянське, Оріхово-Василівка, Маркове, Григорівка, Бахмут, Хромове, Часів Яр, Іванівське, Ступочки, Біла Гора та Дружба Донецької області.

На Авдіївському і Мар’їнському напрямках ворог вів безуспішні наступальні дії в районах Новокалинового, Сєверного, Первомайського та Мар’їнки. Найзапекліші бої на зазначеній ділянці фронту тривають за Мар’їнку, де українські захисники відбили понад 10 ворожих атак.

Водночас росіяни здійснювали обстріли по Новокалиновому, Кам'янці, Степовому, Орлівці, Авдіївці, Сєверному, Нетайловому, Красногорівці, Мар’їнці, Побєді й Парасковіївці Донецької області.

На Шахтарському напрямку протягом доби наступальних дій російська армія не проводила. Натомість загарбники обстрілювали Новомихайлівку, Шахтарське, Новоукраїнку, Велику Новосілку, Вугледар, Пречистівку, Золоту Ниву й Новомайорське Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках війська рф продовжують нарощувати у фортифікаційному плані оборонні рубежі та позиції. Ударів ворожої армії зазнали населені пункти, що межують з лінією бойового зіткнення.

Серед обстріляних ворогом – Времівка, Новопіль Донецької області, Новосілка, Ольгівське, Малинівка, Червоне, Гуляйполе, Чарівне й Мала Токмачка Запорізької області, а також Херсон, Дудчани, Качкарівка, Берислав, Козацьке, Миколаївка, Іванівка, Микільське та Дніпровське Херсонської області.

Читайте також: Сили оборони знищили вже 177 680 російських загарбників

За інформацією Генштабу, російські загарбники продовжують зазнавати значних втрат. Для поповнення особового складу керівництво збройних сил росії прийняло рішення провести 29 квітня поточного року дострокові випуски з вищих військових навчальних закладів у москві, санкт-петербурзі, костромі, пензі, омську, тюмені, казані, новосибірську, вольську й благовєщенську.

Встановлено, що випуск із вищих військових навчальних закладів, які готують спеціалістів для військових частин ракетних військ стратегічного призначення, повітряно-космічних сил і військово-морських сил збройних сил рф, проводитимуться відповідно до запланованих раніше графіків.

Читайте також: Залужний показав, як польські гаубиці «Краб» виконують бойові завдання

Як повідомляв Укрінформ, у Миколаївській області 8 квітня сили протиповітряної оборони знищили розвідувальний безпілотник Supercam росіян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-