Ситуація на півдні України залишається стабільно складною - Гуменюк

Ситуація на півдні України залишається стабільно складною - Гуменюк

Єдині новини
Укрінформ
Ситуація на півдні України залишається стабільно складною, але контрольованою українськими Силами оборони.

Про це в ефірі телемарафону “Єдині новини” повідомила керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування “Південь” Наталія Гуменюк, передає Укрінформ.

“Ситуація на півдні України залишається стабільно складною, але контролюється Силами оборони попри те, що ворог продовжує авіаудари. Зокрема, вчора ввечері рф знову атакувала Херсонщину керованими авіабомбами. росіяни били по сільськогосподарських угіддях і промисловості”, - сказала вона.

Читайте також: Це крок відчаю: Гуменюк розповіла про застосування росіянами авіації з керованими бомбами

За словами Гуменюк, за ніч не було людських втрат і постраждалих.

“Минула доба характеризувалася якраз атаками, зокрема і повітряними з використанням дронів, з яких, проводячи розвідку, ворог також скидає ВОГи. рф активно б’є безпосередньо по критичній інфраструктурі, медичних об’єктах”, - заявила керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування “Південь”.

Тобто, росіяни, нехтуючи правилами та нормами міжнародного гуманітарного права, продовжують тероризм, додала вона.

Читайте також: Сили оборони потіснили ворога на Кінбурнській косі – Гуменюк

Як повідомлялося, у п'ятницю російська армія атакувала центр Берислава, пошкодивши житлові будинки та будівлю універмагу. Під обстріл потрапила "швидка", яка їхала на виклик. Спочатку повідомлялося про трьох поранених, серед яких – двоє фельдшерів.

Перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський заявив, що у Херсонській області кількість поранених унаслідок удару російських військ по Бериславу зросла до 8 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-