Міноборони публікуватиме ціни на небойові товари на Prozorro - Резніков назвав умову

Міноборони публікуватиме ціни на небойові товари на Prozorro - Резніков назвав умову

Укрінформ
Міністерство оборони публікуватиме ціни на небойові товари на Prozorro, коли для цього будуть технічні можливості.

Як передає Укрінформ, про це під час презентації Державної антикорупційної програми на 2023-2025 року повідомив міністр оборони Олексій Резніков, відповідаючи на питання, коли Міноборони почне публікувати ціни на небойові товари на Prozorro.

«Саме ми були одними з ініціаторів прийняття цього закону (щодо публікації цін на небойові товари на Prozorro – ред.), тому ми дякуємо парламенту, що ми спільно рухаємось в цьому напрямку. Не чекаючи, поки закон був проголосований і підписаний Президентом, ми опублікували ціни на сайті Міноборони, але на сьогодні є робоча група під керівництво першого віцепрем'єр-міністра- міністра економіки пані Свириденко, яка не завершила свою роботу. Результатом цієї роботи є відповідне доручення в системі Prozorro зробити для нас наш ресурс. Я його умовно називаю Military Prozorro, тому що нам потрібне технічне рішення. Є деякі речі, які Prozorro поки що не може забезпечити нас в нашому запиті. Тобто з мого боку, від нашої команди жодного зволікання не буде. Мені важливо, щоб фахівці Prozorro відкрили для нас умовно кажучи портал», - повідомив міністр.

Як повідомлялося, 4 березня Кабінет Міністрів України затвердив Державну антикорупційну програму на 2023–2025 роки. Це документ, що визначає систему конкретних антикорупційних заходів, спрямованих на виконання Антикорупційної стратегії. 13 березня її текст оприлюднено на сайті уряду. Програма охоплює такі сфери, як підвищення ефективності системи протидії корупції; забезпечення невідворотності відповідальності за корупцію; оборона; правосуддя; державне регулювання економіки; митна справа та оподаткування; будівництво, земельні відносини та інфраструктура; охорона здоров’я; освіта та соціальний захист; антимонопольна політика.

Читайте також: Резніков розповів, коли Державна антикорупційна програма запрацює у Міноборони на повну

30 січня цього року Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль доручив розробити оновлену систему для збалансування дотримання секретності та публічного контролю за закупівлями для армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-