У кремля не вийде прикритися кріслом у Радбезі ООН та газовими трубами – Зеленський

У кремля не вийде прикритися кріслом у Радбезі ООН та газовими трубами – Зеленський

Укрінформ
У кремля не вийде прикритися кріслом у Раді безпеки ООН та газовими трубами - відповідальність обов'язково настане.

Про це він сказав у відеозверненні, передає Укрінформ.

«У Чернігівській області сьогодні від ранку було багато різних заходів, переговорів. Одна з найважчих емоційно поїздок. Відвідали Ягідне – звичайне невеличке село нашої Чернігівщини, яке російські звірі перетворили минулого року на один із найбільших світових прикладів знущання з людей», - сказав глава держави.

Читайте також: Зеленський провів виїзне засідання Ставки у Чернігові

Він зазначив, що російські солдати зробили в школі в Ягідному командний пункт, а у підвал школи загнали всіх жителів села, просто як живий щит.

Зеленський наголосив, що з третього до 30 березня минулого року у підвалі цієї школи окупанти утримували понад три сотні людей - звичайна сільська школа, підвал менш як двісті метрів.

«Люди старшого віку й зовсім малі діти, жінки й чоловіки... Найстаршій жінці було 93 роки, наймолодшій дитині – менш як пів року. Ось цей підвал, цей концентраційний табір у Ягідному, як і всі інші злочини Росії проти людей і людяності, ніколи державі-злу не пробачимо. І не лише ми», - сказав президент.

Читайте також: Зеленський відвідав село Ягідне, жителів якого росіяни місяць утримували у підвалі

Він підкреслив, що у кремля не вийде прикритися кріслом у Радбезі ООН, газовими трубами чи будь-чим іще, законна й справедлива відповідальність за кожен скоєний на українській землі російський злочин неодмінно буде у трибуналі, у Міжнародному кримінальному суді, в українських судах.

Зеленський подякував гостям України, які відвідали Чернігівщину, які побачили цю концентрацію російського зла в Ягідному.

«Дякую віцеканцлеру Німеччини Роберту Габеку й Генсеку Ради Європи Марії Пейчинович-Бурич. Дякую й за переговори – змістовні, правильні. Дякую гендиректору ЮНЕСКО Одрі Азулє за її увагу до України, за сьогоднішні зустрічі в Україні. Готуємо для історичного центру Чернігова статус Світової спадщини ЮНЕСКО. Такий самий статус, який нещодавно здобуто для історичного центру нашої Одеси», - сказав глава держави.

Читайте також: Зеленський, Роберт Габек та Марія Пейчинович-Бурич оглянули наслідки російської окупації с. Ягідне

Він зазначив, що особливою честю було відвідати наших воїнів у шпиталі, які відновлюються після бойових поранень, подякувати за все, що вони роблять для України, подякувати їм за віру в Україну, яку наші люди захищають, ризикуючи найціннішим – своїм життям.

Крім того, Президент вручив Чернігову відзнаку міста-героя, міста героїв.

«Чернігів бачив різних окупантів, різне зло. Захиститися від цього російського зла – чи не найважливіше в нашій історії. Україна ніколи не буде країною руїн, хоч би як про це мріяли в кремлі. Їхні мрії не збуваються», - наголосив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський провів зустріч із генеральним секретарем Ради Європи Марією Пейчинович-Бурич, під час якої показав їй справжній концентраційний табір у селі Ягідне на Чернігівщині.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-