На лівобережжі Херсонщини загарбники скидають гранати з розвідувальних дронів - Гуменюк

На лівобережжі Херсонщини загарбники скидають гранати з розвідувальних дронів - Гуменюк

Укрінформ
На лівобережжі Херсонщини російські загарбники облаштовують оборонні рубежі та скидають гранати з розвідувальних безпілотників.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомила керівник Об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк, передає кореспондент Укрінформу.

«Окупанти продовжують оборонні дії, укріплюють свої рубежі, вони продовжують інженерне облаштування. У них в пріоритеті наразі маневрування, оскільки відчувають результативність нашої бойової роботи. Так, за минулу добу нами було знищено три артилерійські установки та три одиниці автобронетехніки. Ми продовжуємо збивати безпілотні розвідники, які вони в тому числі пристосувалися використовувати зі скиданням розривних гранат», - сказала Гуменюк.

Читайте також: Сили оборони уразили ворожий пункт управління та три позиції ППО

За її словами, Сили оборони продовжують зачищення смуги у 30 км, і це помітно, зокрема, зі зменшення кількості ворожих обстрілів.

«Ворог цієї доби відмовився від використання керованих авіаційних бомб. Це може бути пов’язано з погодними умовами - погода значно погіршилась. І можливо, що через якийсь період, коли погода покращиться, вони знову будуть застосовувати їх, тому пильність не можна втрачати», - наголосила Гуменюк.

Вона додала, що в острівній зоні переважає робота українських захисників, які знищують спостережні пункти загарбників. 

Як повідомляв Укрінформ, минулої доби, 2 квітня, російська армія 20 разів обстрілювала Херсонську область, одна людина загинула.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-