Північна Македонія передасть Україні 12 бойових гелікоптерів Мі-24

Північна Македонія передасть Україні 12 бойових гелікоптерів Мі-24

Укрінформ
Уряд Північної Македонії у четвер схвалив передачу 12 бойових гелікоптерів Мі-24 Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Balkan Insight із посиланням на прес-реліз уряду у Скоп’є.

Уряд Північної Македонії не зазначив, скільки бойових гелікоптерів буде передано, проте міністр оборони країни Слов’янка Петровська на цьому тижні заявила, що існує можливість передачі усіх 12 одиниць техніки.

Петровська на вихідних також повідомила, що важкоозброєні гелікоптери Мі-24, які були придбані у 2001 році в України, більше не входять до планів оборони країни.

Як повідомлялося, уряд Північної Македонії 29 березнярозглянув рішення щодо передачі Україні 12 бойових гелікоптерів Мі-24, після того як Генеральний штаб погодив пропозицію.

Читайте також: Північна Македонія до 2030-го року може приєднатися до ЄС - єврокомісар

Петровська наголосила, що на боєздатність армії Північної Македонії цей крок не вплине. «Вся техніка, яка наразі передана, окрім того, що це на прохання українців, вона їм потрібна, і це техніка, якою українська армія вміло користується. Це техніка, у якої відповідно до наших планів завершується строк експлуатації», – сказала Петровська.

Вона додала, що Міноборони Північної Македонії придбає вісім нових багатоцільових гелікоптерів. Наразі країна отримала п'ять пропозицій від різних держав і компаній.

Фото: EPA-EFE

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-