СБУ оголосила підозру очільнику росавіації, який надав літаки для перекидання військових в Україну

СБУ оголосила підозру очільнику росавіації, який надав літаки для перекидання військових в Україну

Укрінформ
Служба безпеки у результаті слідчих дій зібрала доказову базу на керівника федерального агентства повітряного транспорту рф олександра нерадька, який надав цивільні літаки для перекидання на фронт військових рф і боєприпасів.

Про це йдеться у повідомленні СБУ, передає Укрінформ.

Підсанкційний очільник росавіації сприяв міноборони країни-агресора у перекиданні окупаційних угруповань у напрямку держкордону України, а також на територію захопленого Криму.

Для цього він залучив чотири російські авіакомпанії, які надали свої літаки для перевезення особового складу, зброї та боєприпасів ворога.

З кінця вересня до листопада минулого року за сприяння нерадька агресор переправив до аеропортів «Платов» у Ростовській області та «Сімферополь» понад 3 тис. військових та велику кількість боєприпасів.

У подальшому окупаційні підрозділи були задіяні у бойових діях проти Сил оборони на східному та південному фронтах.

Читайте також: СБУ повідомила про підозру колаборанту, який формує «російський батальйон» із жителів Херсонщини

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили керівнику росавіації про підозру за ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 Кримінального кодексу України (планування, підготовка, розв’язування та ведення агресивної війни). Зловмиснику загрожує до 15 років ув’язнення. Як повідомляв Укрінформ, після початку повномасштабного вторгнення співробітники Служби викрили більш як 600 російських агентів, які мали дестабілізувати ситуацію зсередини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-