росіяни поранили в Україні вже 943 дитини

росіяни поранили в Україні вже 943 дитини

Укрінформ
В Україні станом на 28 березня внаслідок російської агресії поранені 943 дитини, ще 465 дітей загинули.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

“Станом на ранок 28 березня 2023 року більше ніж 1408 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів, 465 дітей загинуло та понад 943 отримали поранення різного ступеню тяжкості”, - йдеться в повідомленні.

Дані не є остаточними, триває робота з їх встановлення в місцях ведення бойових дій, на тимчасово захоплених та звільнених територіях.

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області - 446, Харківській - 273, Київській - 127, Херсонській - 94, Запорізькій - 88, Миколаївській - 85, Чернігівській - 68, Луганській - 66, Дніпропетровській - 66.

Читайте також: Мінреінтеграції підготувало добірку сервісів про мінну безпеку для дітей

Внаслідок обстрілу ворогом Слов’янська Донецької області 27 березня був поранений 17-річного хлопець.

Через масовані бомбардування та обстріли збройними силами російської федерації пошкоджено 3126 закладів освіти, 438 з них зруйновано повністю.

Як повідомляв Укрінформ, віцепрем’єр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявила, що росіяни викрали майже 4,4 тис. українських дітей, які є сиротами, напівсиротами або позбавлені батьківського піклування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-