Зеленський присвоїв звання Героя України полковнику Півненку та майору Башкінцеву

Зеленський присвоїв звання Героя України полковнику Півненку та майору Башкінцеву

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський присвоїв полковнику Олександру Півненку та майору Дмитру Башкінцеву звання Героя України.

Як передає Укрінформ, текст відповідного указу №175/2023 від 23 березня розміщений на сайті глави держави.

В документі йдеться: "За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народові постановляю: Присвоїти звання Герой України з врученням ордена “Золота Зірка” Півненку Олександру Сергійовичу – полковнику".

Як повідомляє пресслужба Президента, полковник Півненко бере участь в обороні Бахмута. Його підрозділ нацгвардійців неодноразово знищував ворожу техніку та живу силу ворога, допомагав з евакуацією мирного населення.

Читайте також: Петиція про створення Пантеону Героїв на Аскольдовій могилі набрала 25 тисяч голосів

Також майор Дмитро Башкінцев отримав звання Героя України.

Текст відповідного указу №174/2023 від 23 березня розміщений на сайті глави держави.

В документі йдеться: "За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народові постановляю: Присвоїти звання Герой України з врученням ордена “Золота Зірка” Башкінцеву Дмитру Олексійовичу – майору".

Читайте також: Зеленський нагородив 195 захисників України

Як повідомляє пресслужба Президента, майор Башкінцев разом із групою виконав низку важливих бойових завдань на Луганщині та Донеччині. Під час одного з боїв він евакуював пораненого з-під перехресного вогню ворога.

Як повідомляв Укрінформ, Президент присвоїв звання Героя України Олександру Мацієвському, якого росіяни розстріляли за слова "Слава Україні!".

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-