У бою на сході України загинув новозеландський доброволець

У бою на сході України загинув новозеландський доброволець

Укрінформ
Під час бою на сході України загинув новозеландський доброволець Кейн Те Тай.

Про це інформує у Телеграмі пресслужба Головного управління розвідки Міноборони.

Як зазначається, новозеландський доброволець Кейн Те Тай перебував в Україні з перших днів війни. У травні 2022 року він разом з другом Девідом - колишнім військовим з Америки - допомагали волонтерам Харкова, проводили майстер-класи з першої медичної допомоги, доставляли гуманітарну допомогу на деокуповані території.

У березні цього року під час визволення села поблизу Бахмута разом з побратимами вони натрапили «на підвал», де окупанти утримували українських полонених. Тоді вдалося врятувати українського бійця, якого росіяни утримували без їжі та води понад 40 днів, повідомили у ГУР.

За словами батьків Те Тая, він вирішив пов‘язати своє життя з військовою справою ще в шкільні часи. Майже десять років був військовим Нової Зеландії. Потім став співзасновником благодійної організації з програми ментального здоровʼя ветеранів. Служив у Афганістані. В Україні доєднався до Міжнародного легіону. Тренував групу інших добровольців поблизу Вугледара.

«Для багатьох у Новій Зеландії Те Тай був обличчям неофіційної участі країни у війні в Україні. Він збирав кошти на обладнання та брав інтерв’ю для новин, перш ніж покинути Нову Зеландію в травні 2022 року, і документував свою дружбу, битви та повсякденне життя в Instagram і Facebook», – цитує ГУР уривок з публікації про добровольця, який був опублікований у The Guardian.

У загиблого залишилася 12-річна донька.

Фото: Kane Iatet / Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-