Укроборонпром відремонтував понад 3 тисячі одиниць техніки у районах бойових дій

Укроборонпром відремонтував понад 3 тисячі одиниць техніки у районах бойових дій

Інфографіка
Укрінформ
З 24 лютого 2022 року по 22 березня 2023 року ремонтні бригади підприємств, які входять до складу ДК «Укроборонпром», відновили 3089 одиниць броньованої техніки безпосередньо у районах введення бойових дій.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу ДК у Телеграмі.

"З першого дня повномасштабної агресії рф проти України виїзні ремонтні бригади підприємств Укроборонпрому відновили понад 3000 машин, з яких понад 1500 – важких та стільки ж легкоброньованих. Деяку техніку наші фахівці ремонтували по 5-6 разів – і вона досі нищить окупанта", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що виїзні ремонтні бригади підприємств Укроборонпрому в районах введення бойових дій відновили 1507 од. важкої техніки та 1582 од. легкоброньованої техніки.

"Військова техніка, яку можна відремонтувати безпосередньо у районах ведення бойових дій, має бути відновлена саме там. За нашими підрахунками, торік 90%-95% усієї бронетехніки ми повернули у стрій саме на фронті", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Укроборонпром готується до відновлення пошкодженої техніки закордонного походження

Як повідомлялось, у жовтні 2021 року набув чинності закон «Про особливості реформування підприємств оборонно-промислового комплексу державної форми власності», який заклав правові механізми реформування підприємств галузі. На його підставі розпочато реорганізацію підприємств Укроборонпрому та самого концерну.

21 березня 2023 року Кабінет Міністрів ухвалив рішення про перетворення ДК «Укроборонпром» в акціонерне товариство «Українська оборонна промисловість». Це відправна точка перетворення ДК на сучасну високотехнологічну оборонну компанію, де 100% акцій належить державі.

Фото: Укроборонпром

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-