Ворог намагався безуспішно атакувати на трьох напрямках

Ворог намагався безуспішно атакувати на трьох напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
російські війська завдали 13 авіаційних та 4 ракетних обстріли України, здійснили безуспішні наступальні дії на Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках. 

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомляє пресслужба Генштабу ЗСУ.

«Протягом доби противник завдав 13 авіаційних та 4 ракетних удари, а також здійснив 7 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Високим залишається рівень ракетної загрози по всій території України», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка - без суттєвих змін. Протягом доби ворог здійснив обстріли районів населених пунктів Середина-Буда, Сопич, Старикове, Атинське, Костянтинівка, Кіндратівка, Волфине, Олександрівка та Попівка Сумської області; Кам’янська Слобода та Хрінівка Чернігівської області, а також Глибоке, Мороховець, Вовчанськ, Землянки, Красне Перше, Дворічна, Западне, Кам’янка та Красне на Харківщині.

Читайте також: Поблизу Києва під час повіряної тривоги знищили ворожий безпілотник

На Куп’янському та Лиманському напрямках вчергове артилерійських обстрілів зазнали, зокрема, Куп’янськ, Крохмальне та Берестове Харківської області; Невське, Піщане, Білогорівка та Діброва на Луганщині, а також Спірне, Торське та Новоселівка Донецької області. Ворог вів безуспішні наступальні дії у напрямку Новоселівського.

За інформацією пресслужби, на Бахмутському напрямку окупанти не полишають спроб захопити місто Бахмут. Там тривають постійні позиційні бої. Водночас українськими захисниками було відбито атаки противника в районах Богданівки та Іванівського. Ворожих обстрілів зазнали Міньківка, Васюківка, Залізнянське, Бахмут, Григорівка, Іванівське, Олександро-Шультине, Диліївка та Нью-Йорк Донецької області.

Крім того, на Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках противник здійснив безуспішні наступальні дії в напрямку населених пунктів Бердичі, Авдіївка та Сєверне. Ворожих обстрілів зазнали, зокрема, Новобахмутівка, Кам’янка, Авдіївка, Ласточкине, Красногорівка, Гостре, Георгіївка, Мар’їнка, Вугледар та Велика Новосілка Донецької області.

Читайте також: На Запорізькому напрямку Сили оборони знищили три ворожі БМП та пошкодили танк

За інформацією Генштабу, на Запорізькому та Херсонському напрямках противник веде оборону. Обстрілів зазнали райони низки населених пунктів. Серед них - Ольгівське, Малинівка, Гуляйполе, Гуляйпільське, Білогір’я, Мала Токмачка, Оріхів, Новоданилівка, Новоандріївка і Кам’янське Запорізької області; Времівка, Новопіль і Новосілка - Донецької, а також Дудчани, Зміївка, Козацьке, Іванівка, Антонівка, Зеленівка, Благовіщенське, Дніпровське, Білозерка та Берегове Херсонської області.

В пресслужбі також повідомили, що авіація Сил оборони за добу завдала 9 ударів по районах зосередження окупантів, а підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 3 райони зосередження живої сили, озброєння і військової техніки противника.

Читайте також: На Куп’янському напрямку прикордонники знищили опорний пункт росіян

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 20 березня 2023 року ліквідували близько 165 тисяч 610 російських агресорів, за минулу добу - ще 700 осіб. Також Сили оборони знищили ворожих танків 3537 одиниць (+5 за добу), бойових броньованих машин ‒ 6869 (+16), артилерійських систем – 2577 (+9), РСЗВ – 507 (+0), засобів ППО ‒ 270 (+2), літаків – 305 (+0), гелікоптерів – 290 (+0), БПЛА оперативно-тактичного рівня – 2160 (+1), крилатих ракет ‒ 907 (+0), кораблів/катерів ‒ 18 (+0), автомобільної техніки та автоцистерн – 5416 (+8), спеціальної техніки ‒ 265 (+3).

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-