Мінреінтеграції відповідатиме за наповнення бази даних постраждалих від мін

Мінреінтеграції відповідатиме за наповнення бази даних постраждалих від мін

Укрінформ
Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України відповідатиме за наповнення бази даних постраждалих від мін та боєприпасів, які не вибухнули.

Як передає Укрінформ, про це Мінреінтеграції повідомляє в Телеграмі.

“Мінреінтеграції відповідатиме за наповнення бази даних постраждалих від мін та невибухнувших боєприпасів. Рішення було ухвалене під час засідання Координаційного круглого столу з питань надання допомоги постраждалим від боєприпасів вибухової дії. Його організували Данська рада у справах біженців (DRC) і Програма розвитку ООН (ПРООН)”, - ідеться в повідомленні.

Читайте також: За рік в Україні знешкодили понад 21 тисячу вибухонебезпечних предметів

Окрім того, представник Мінреінтеграції презентував Інтерактивну карту інцидентів, пов’язаних з вибухонебезпечними предметами та постраждалими від них особами. Її було розроблено Мінреінтеграції спільно із Женевським міжнародним центром з гуманітарного розмінування (GICHD) та Центром протимінної діяльності Державної спеціальної служби транспорту (ДССТ).

Впровадження такої карти дозволило вперше розпочати збір інформації щодо постраждалих від мін і боєприпасів, що не вибухнули. А також почати оцінювати їх потреби, систематизувати та зберігати такі дані у Системі управління інформації з протимінної діяльності.

Читайте також: Виплати для переселенців профінансують найближчим часом - Мінреінтеграції

Ініціатива Мінреінтеграції отримала високу оцінку міжнародних і національних неурядових організацій. Оскільки, вона дає можливість отримувати верифіковані дані щодо постраждалих від мінно-вибухових травм осіб з метою подальшого надання їм кваліфікованої допомоги.

Як повідомляв Укрінформ, станом на березень понад 170 тисяч квадратних кілометрів української території залишаються небезпечними через ворожі міни та снаряди, що не розірвалися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-