Ігнат: Літаки МіГ-29 є частиною ППО – перехоплюють деякі крилаті ракети та дрони

Ігнат: Літаки МіГ-29 є частиною ППО – перехоплюють деякі крилаті ракети та дрони

Укрінформ
Літаки МіГ-29 допоможуть Україні на полі бою, але суттєво не покращать ситуацію. Для контрнаступу потрібні далекобійні системи ППО і сучасні багатоцільові винищувачі.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Суттєво не покращать, одразу скажу. Це посилить наші спроможності, літаки виконують ряд функцій з патрулювання повітряного простору України, з винищувального прикриття, вони прикривають ударні групи штурмовиків та бомбардувальників, з літаків МіГ-29 завдаються удари протирадіолокаційними ракетами по ППО противника і літаки, зрештою, є частиною ППО, тобто під час масованих ракетних атак намагаються перехоплювати і крилаті ракети, і дрони. Але зразу зазначу, що радянська техніка, яка у нас на озброєнні, не є ефективною зброєю проти зброї терору, проти тих крилатих ракет та дронів», - зазначив Ігнат, додавши, що ця техніка морально застаріла.

На думку речника, ці літаки не можуть суттєво наростити бойовий потенціал, вони збивають невеликий відсоток ракет, але навіть ця допомога для нас відчутна.

Читайте також: росія постійно готова до атак, питання лише в кількості випущених ракет – Ігнат

Ігнат також наголосив, що Україна для контрнаступу потребує багатоцільових сучасних винищувачів.

«Нам потрібно зупинити атаки ворога, отримати перевагу в повітрі, а це можна досягти потужними засобами ППО і сучасними винищувачами», - сказав Ігнат, додавши, що необхідно знищити ворожу логістику постачання, позбавити ворога боєприпасів і пального, лише після цього можна говорити про ефективний контрнаступ.

Як повідомляв Укрінформ, 15 березня під час пресконференції у Варшаві речник уряду Польщі Пьотр Мюллер повідомив, що винищувачі МіГ-29 Києву передаватиме коаліція з кількох країн. Ці літаки можуть потрапити до України упродовж кількох тижнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-