росія постійно готова до атак, питання лише в кількості випущених ракет – Ігнат

росія постійно готова до атак, питання лише в кількості випущених ракет – Ігнат

Укрінформ
рф постійно готова до ракетних атак, питання полягає лише в тому, скільки ракет вони випустять по Україні в черговий раз.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, відповідаючи на питання про готовність росіян до наступної ракетної атаки.

«Вони готові постійно до ракетних атак як з Чорного моря, так і готові до авіаційних ударів. Чому готові? Тому що для авіації зрештою немає великої проблеми піднятись в повітря і вже за годину вийти на бойовий курс, для стратегічної авіації. Для тактичної авіації взагалі немає часових рамок, готовність доволі постійна. А ми маємо бути в готовності до відбиття повітряної агресії, так і до агресії з кораблів Чорноморського флоту», - зазначив Ігнат.

Він зауважив, що російські кораблі нікуди не зникають з Чорного моря, вони можуть переміщуватися з бухти в море і навпаки, питання полягає лише в тому, скільки ракет вони готові в черговий раз випустити по Україні.

«Що стосується калібрів, то в останній обстріл 9 березня було 20 тих ракет випущено по Україні, і це фактично рекордний обстріл, оскільки саме «калібрів» було не так багато використано, як було використано ракет Х-101 і Х-555 із бомбардувальників Ту-95», - зазначив речник.

Як повідомляв Укрінформ, уночі і вдосвіта 9 березня російські військові завдали масованого ракетного удару по Україні. Під час повітряної тривоги вибухи лунали у Києві, Миколаєві, Харкові, Одесі, Запоріжжі, Житомирі, Київській, Івано-Франківській, Хмельницькій, Тернопільській, Львівській областях.

Читайте також: У Чорному морі росіяни тримають чотири ракетоносії, загальний залп – 24 «Калібри»

Ворог здійснив 81 пуск ракет різного базування. Сили оборони України із 48 російських крилатих ракет Х-101/Х-555 та "Калібр", випущених 9 березня, знищили 34, також ліквідовано 4 із 8 запущених БпЛА Shahed-136/131.

Рашисти вперше за раз випустили 6 «Кинжалів», яких в рф загалом налічується близько 50.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-