Для переваги над ворогом у повітрі Україні потрібні західні літаки четвертого покоління — Ігнат

Для переваги над ворогом у повітрі Україні потрібні західні літаки четвертого покоління — Ігнат

Укрінформ
Для здобуття переваги над ворогом у повітрі українським захисникам потрібні багатоцільові сучасні західні літаки четвертого покоління.

Про це сказав речник Командування Повітряних сил ЗС України Юрій Ігнат в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає Укрінформ.

"Для здобуття переваги над ворогом у повітрі та здійснення потужних ударів по його наземних цілях сьогодні Україні потрібні багатоцільові сучасні західні літаки четвертого покоління на кшталт F-16", - сказав він.

Даючи оцінку готовності країн-партнерів, зокрема Польщі, передати Україні радянські літаки МіГ-29, речник наголосив, що така ініціатива, безперечно, заслуговує на вдячність.

Читайте також: Командувач Повітряних сил України закликав колег із НАТО створити авіаційну коаліцію

"Якоюсь мірою це підвищить наші бойові спроможності. Адже це саме той тип літаків, які щодня здійснюють свої польоти і через те, звісно, постійно зношуються. Але не слід забувати, що це все-таки радянські, а не сучасні західні літаки. Тому в глобальному сенсі завдяки їм щось кардинально змінити на фронті навряд чи вдасться", — підкреслив Ігнат.

Як повідомлялося, 19 лютого головнокомандувач сил НАТО в Європі генерал США Крістофер Каволі заявив, що надання Україні передового західного озброєння, зокрема винищувачів F-16, безпілотних літальних апаратів і ракет великої дальності, дасть змогу їй перемогти росію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-