У Сєвєродонецьку фіксують збільшення кількості російських військ

У Сєвєродонецьку фіксують збільшення кількості російських військ

Укрінформ
Сєвєродонецьк стає тиловою базою для окупаційних військ, угруповання яких у місті помітно зростає.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі розповів керівник Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації Олександр Стрюк.

«Якщо казати про Сєвєродонецьк, місто для орків залишається тиловим. Населенням фіксується збільшення кількості російських військових. Місто стало такою тиловою базою, на яку орієнтуються навколишні міста і території. Людей з Рубіжного і Кремінної частково переселяють до Сєвєродонецька як до більш-менш захищеної території», - повідомив Стрюк.

Він додав, що в місті, яке вісім років розвивалось як обласний центр, катастрофічно погіршилась гуманітарна ситуація.

«З медициною досить складна ситуація, оскільки лікарів, які зголосились працювати на окупаційну владу і так обмаль залишилося в місті. При чому це, здебільшого, пенсіонери. Є випадки, коли лікуванням займається лікар віком понад вісімдесят років. Про надання медичної допомоги в повному обсязі мова не йде – це щось на рівні фельдшерської поради», - зазначив очільник міста.

Читайте також: У Сєвєродонецьку третина жителів без світла - система не витримала навантажень

За його словами, постачання товарів першої необхідності також знаходиться на критично низькому рівні – ціни на продукти удвічі вища, ніж навіть на інших окупованих територіях.

Як повідомляв Укрінформ, у тимчасово захопленому російськими загарбниками Маріуполі від студентів вишів вимагають терміново стати на військовий облік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-