Указ про присвоєння звання Героя України Олександру Мацієвському оприлюднили на сайті Президента

Указ про присвоєння звання Героя України Олександру Мацієвському оприлюднили на сайті Президента

Укрінформ
На сайті Президента оприлюднено Указ про присвоєння звання Героя України (посмертно) українському військовослужбовцю Олександру Мацієвському, якого росіяни розстріляли за слова «Слава Україні!».

Як передає Укрінформ, в Указі зазначається, що це звання присвоєне за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, та вірність військовій присязі.

"Присвоїти звання Герой України з удостоєнням ордена "Золота Зірка" Мацієвському Олександру Ігоровичу – солдату (посмертно)", - йдеться у документі.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Президент України у своєму зверненні розповів, що присвоїв звання Героя України Олександру Мацієвському, людині, яку знатимуть і пам'ятатимуть всі українці з за його хоробрість, впевненність і за його «Слава Україні!".

Читайте також: Страчений росіянами воїн ЗСУ Мацієвський був громадянином Молдови - МЗС

Слідчі Служби безпеки встановили, що українським військовим, якого розстріляли росіяни, був снайпер із 119-ї окремої бригади Територіальної оборони Чернігівської області Олександр Мацієвський.

Раніше у мережі з'явилися кадри того, як російські загарбники розстрілюють українського військового за фразу “Слава Україні!”

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-